Preud'homme moet kiezen tussen Bruzzese en Butelle en laat toch (even) in de kaarten kijken

Redactie
| 13 reacties
Preud'homme moet kiezen tussen Bruzzese en Butelle en laat toch (even) in de kaarten kijken
Foto: © Photonews

Club Brugge hengelde enkele dagen geleden met Ludovic Butelle de felbegeerde doelman binnen. En dus rest de vraag: wat gebeurt er nu met Sébastien Bruzzese. Michel Preud'homme bleef op de vlakte, maar liet toch even in de kaarten kijken.

Sinan Bolat moest eigenlijk de vervanger worden van Mathew Ryan, maar de voormalige doelman van Standard flopte helemaal bij Club Brugge. De Turk met Belgische roots heeft dan ook geen toekomst meer bij blauw-zwart.

Sébastien Bruzzese stond de voorbije maanden in doel. De doelman deed het goed, maar liet zich toch regelmatig op een foutje betrappen. "Maar dat is geen eerste keeper voor mij", is Dany Verlinden hard in Het Laatste Nieuws.

Sébastien Bruzzese is geen eerste keeper voor mij

Dany Verlinden

Ludovic Butelle is ondertussen aan de eerste werkdagen bezig in West-Vlaamse loondienst. "Met Ludovic hebben we een doelman gevonden die beantwoordt aan het profiel dat we zochten", is Michel Preud'homme tevreden."

"Voor Bruzzese verandert er nu eigenlijk niets. Bolat is gewoon vervangen door Butelle. En trouwens: Club Brugge wil altijd drie tot vier doelmannen van een degelijk niveau."

Keuze richting Fransman?

Maar Preud'homme liet tot even in de kaarten kijken. Onze conclusie: Butelle zal spelen. "Ludovic staat met vertrouwen te keepen. Amper elf tegendoelpunten op negentien wedstrijden met OSC Angers. Voor een doelman is dat belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties