Vier redenen waarom Zinedine Zidane gaat slagen bij Real Madrid

Vier redenen waarom Zinedine Zidane gaat slagen bij Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zinedine Zidane heeft zijn eerste match met Real Madrid overtuigend gewonnen. Eén zwaluw maakt natuurlijk de lente nog niet, maar wij - ondanks de twijfels bij velen - denken dat Zidane de Koninklijke naar nieuwe successen gaat leiden. Waarom? Daar hebben we vijf redenen voor.

Enorm populair 

De witte zakdoekjes zullen niet snel bovengehaald worden door de socio's als het gaat om Zinedine Zidane. De man is immens populair omwille wat hij hen gaf als speler. De naam 'Galactico's' werd pas echt wereldberoemd toen hij naar de Koninklijke trok.

De winst in de CL van 2003 is slechts een deeltje van zijn faam, want veel prijzen won hij niet met Real. Maar het voetbalplezier dat hij hen gaf, ligt voor altijd in het geheugen.

Respect spelers

José Mourinho en Rafael Benitez hebben al het één en ander bewezen als trainer, maar de spelers kijken iets meer op naar een icoon als Zidane. Hij won tijdens zijn carrière letterlijk alles!

De wereldvoetballer van de voorbije halve eeuw maakt nog steeds iets meer indruk dan 'de trainer van het jaar'. En dat hij zijn oefeningen waarschijnlijk nog zal kunnen demonstreren en zelf perfect uitvoeren, zal ook wel wat invloed hebben.

Natuurlijk leider

Zidane heeft zich tijdens zijn carrière altijd als natuurlijk leider opgeworpen. Hij had geen grootspraak of dreigementen nodig om zijn ploegmaats hem te laten volgen. 'Lead by example', nog steeds de beste manier om je personeel achter je te krijgen!

Technisch voetbal

En natuurlijk waar het in Madrid allemaal om draait: het voetbal. Een institutuut als Real moet schitterend voetbal brengen, gecombineerd met heel veel goals. Met vijf tegen Deportivo kan Zidane alvast terugblikken op een geslaagd debuut. Maar Zidane gaat ook niet afwijken van zijn eigen filosofie: een goeie verdediging gaat ervan uit dat je de bal hebt. Muziek in de oren van de socio's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties