De flops van 2015 met helaas ook vier Rode Duivels

Redactie
| 18 reacties
De flops van 2015 met helaas ook vier Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het jaar 2015 ligt achter ons, maar het is nog niet te laat om terug te blikken. Eerlijk? Onze redactie is fan van lijstjes. Wie waren de opmerkelijke flops van de voorbije twaalf maanden? Een eigenzinnige kijk!

Radamel Falcao

Wat is er aan de hand met El Tigre? De weergaloze aanvaller die furore maakte bij FC Porto en Atlético Madrid, raakte in Engeland helemaal het noorden kwijt. Kan de Colombiaan, die na zijn kruisbandletsel in 2014 nooit meer zijn niveau haalde, nog één keer terugkeren?

Mario Balotelli

Niet voor het eerst in zijn carrière duikt het Italiaanse enfant terrible op in dergelijke lijstjes. Mario is louter nog Super met verhalen die zich naast het veld afspelen. AC Milan beleefde bitter weinig plezier aan zijn huurling, die bovendien een tijdje aan de kant stond met een rugletsel.

Aleksandar Mitrovic

Als Gouden Stier naar de Premier League vertrokken, maar de verwachtingen in de eerste seizoenshelft niet kunnen inlossen. Maakte meteen naam met zijn drieste ingrepen en overbodige kaartenlast. De degradatiezorgen van Newcastle deden Mitrogol verder geen deugd.

Obbi Oulare

Met zijn transfersom van 8 miljoen euro nestelde Oulare zich netjes tussen de duurste zomertransfers. Maar wellicht hebben de bestuursleden van Watford zich toch al eens in de haren gekrabt. De voormalige aanvaller van Club Brugge kwam zaterdag pas voor het eerst in actie bij de Engelse promovendus.

Eliaquim Mangala

Maar liefst 54 miljoen euro betaalde Man City om de gewezen verdediger van Standard in huis te halen. Top bij de Rouches en nadien ook in Portugal, maar bij the Citizens ging hij al meermaals in de fout. Mangala groeide nog niet uit tot de compagnon van Kompany.

Vincent Kompany

Ook Vince the Prince treft hier schuld. Onze aanvoerder van de nationale ploeg stapelde in 2015 de blessures op. Wanneer krijgen we de échte Kompany nog eens te zien? Hopelijk over enkele maanden op het EK in Frankrijk.

Thomas Vermaelen

En kunnen de Rode Duivels tijdens EURO 2016 over de beste Vermaelen beschikken? Die kans wordt steeds kleiner. De verdediger die lange tijd out was met een hamstringletsel, kent de grootste moeite om de concurrentiestrijd bij FC Barcelona aan te gaan. We hopen op het beste in de lente van 2016.

Adnan Januzaj

Terwijl the Verminator licht ziet aan het einde van de tunnel, blijft Januzaj in de duisternis zitten. Een uitleenbeurt aan Borussia Dortmund moest hem meer speelminuten opleveren, maar het tegenovergestelde bleek waar. Nadat hij zijn neus ophaalde voor de nationale beloften, slonken zijn EK-kansen tot het vriespunt. Moet weer van nul herbeginnen.

Marouane Fellaini

Ook zijn ploeggenoot bij United Fellaini komt te weinig aan bod. Big Fella snakt naar een verhuur tijdens de wintermercato, maar the Mancunians werken niet bepaald mee. Hoeft dankzij zijn unieke profiel nog niet te vrezen voor zijn EK-plek.

Ciro Immobile

De Italiaanse aanvaller werd met dank aan zijn 22 goals met grote trom binnengehaald bij Borussia Dortmund. Het avontuur in het Ruhrgebied draaide uit op een fiasco. Een verhuis naar Sevilla moest soelaas bieden, maar ook nu staat de teller van Immobile slechts op drie competitiegoals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties