Analyse Kortrijkse crisis: Vanderhaeghe nam de vlucht vooruit naar Oostende, want "Al dat wil leven zwemt naar de Zee"

Redactie
| 3 reacties
Kortrijkse crisis: Vanderhaeghe nam de vlucht vooruit naar Oostende, want "Al dat wil leven zwemt naar de Zee"
Foto: © photonews

Exemplarisch was het na de thuiszege tegen KV Mechelen op 7 november: "En nu hopelijk ook nog eens winnen mét goed voetbal." De fans zagen het toen al niet echt zitten, een kleine opflakkering ten spijt. Johan Walem voelt de poten onder zich weggezaagd, kan het nog goed komen?

Opmerkelijk verhaal vandaag in Het Nieuwsblad: Joseph Allijns zou maanden geleden al een mail gestuurd hebben naar de Maleisische eigenaars van Kortrijk, om er zijn beklag te doen over T1 Johan Walem.

Die ligt al langer dan vandaag onder vuur bij de Kerels. De fans zijn het niet eens met het sportieve beleid en de manier waarop gespeeld wordt. In het begin van het seizoen kreeg Walem nochtans nog wat krediet: zijn team was in een bouwende fase en hij moest heel wat dingen gaan aanpassen/inpassen.

Chevalier en Santini worden gemist

Dominant voetbal was er zelden bij, maar de punten volgden wel. En de sterke defensie werd alom geroemd. Maar het ging snel bergaf met de intenties: play-off 1 best vergeten was het devies. De poten werden al vanonder de stoel van Walem gezaagd, maar plots was er een opflakkering.

Winnen van Waasland-Beveren (3-1) en in de Beker van België ook Anderlecht uitschakelen? Wow. Maar: uiteindelijk gebaseerd op twee keer een halfuur. Verder bleef het voetbal even goed/slecht. De fans bleven morren, een stage in België en het gevoel bij de fans dat er ook qua nieuwkomers niet meteen echte toppers moeten verwacht worden ... Santini en Chevalier worden gemist.

Vis in de Leie

De laatste maand werd een 0 op 15 geboekt in de competitie en ook in de Beker gingen de Kerels eruit. En dus komt de rotte vis massaal uit de Leie gesprongen. Al dat wil leven zwemt naar de Zee, dit weekend komt Yves Vanderhaeghe op bezoek en zal hij misschien het lot bezegelen van zijn opvolger ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties