Analisten werpen Januzaj en Carrasco in de weegschaal: de goede versus de slechte keuze

Analisten werpen Januzaj en Carrasco in de weegschaal: de goede versus de slechte keuze
Foto: © photonews

Het EK 2016 komt steeds dichterbij voor de Rode Duivels. En dus worden stilaan ook knopen doorgehakt. Adnan Januzaj lag een jaar geleden nog hoog in de schuif van Wilmots, maar is gezakt in de pikorde. Yannick Carrasco maakte de omgekeerde beweging. Een gevolg van goede of slechte keuzes.

Ferreira-Carrasco koos met Atlético Madrid voor een topploeg uit een topcompetitie, maar wel eentje waar de winger echt wel goed kan aarden. "Hij heeft gestalte, maar ook snelheid en technisch vermogen. Die combinatie zie je niet zo vaak."

Ex-Anderlechtspeler Frank Arnesen weet waarover hij spreekt met 52 caps ervaring voor Denemarken: "Hij kan uit het niets wegdraaien. Zoiets spreekt tot de verbeelding, de Rode Duivels hebben er alweer een topper bij", klinkt het in Fan! duidelijk.

Dan worden zijn EK-kansen helemaal onbestaande -

Ratko Svilar

Een andere analist - Ratko Svilar - meent dan weer dat Adnan Januzaj een mogelijk verkeerde keuze maakte: "De Duitse Bundesliga? Het ontbreekt Januzaj gewoon aan fysieke kracht om daarin mee te kunnen."

"De Spaanse competitie zou hem veel beter liggen. Als hij bij Manchester United niet de nodige minuten pakt, heeft dat twee gevolgen: dan moet hij op zoek naar een andere club en zijn de nu al schaarse EK-kansen helemaal onbestaande."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties