Dit is ons Team van de Week!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SDG

Op speeldag 23 kregen we een onwaarschijnlijk spannend slot in Kortrijk, een fluitend Anderlechtpubliek en een sprankelende Gentse tweede helft. De redactie destilleerde dit en nog veel meer in het team van de week.

Doel

Wie medio 2014 voorspelde dat Marco Bizot ooit in ons Team van de Week zou staan, hadden we goed gek verklaard. Maar, de klungelende koorknaap van destijds is intussen uitgegroeid tot een degelijke doelman. Tegen KV Mechelen zorgde hij eigenhandig dat de Genkse schade beperkt bleef.

Verdediging

Bij KV Mechelen was het na de winter natuurlijk uitkijken hoe het verlies van Milos Kosanovic opgelost wordt. Bjelica lijkt daarin alvast aardig op weg. Naast hem staat met Stefan Mitrovic misschien wel de beste man van het weekend. Autoritair tegen het nieuwe Standard.

Voor de hoge flanken van deze viermansverdediging halen we Dalsgaard, stevig én scorend, bij Zulte Waregem en Dejaegere, dartel, scorend én assisterend, bij AA Gent.

Middenveld

Op het middenveld kiezen we voor drie pionnen, waarvan twee van KV Kortrijk. Ook deze zagen we niet echt aankomen. Birger Verstraete liet eindelijk nog eens minuten bijschrijven en bedankte met een goeie prestatie.

De man van de match was echter Xavier Mercier. Met een goal en een assist stuurde hij KV Oostende zonder punten huiswaarts. Naast hem maken we plaats voor Vanaken. De Limburger was als enige op niveau bij Club Brugge.

Aanval

Helemaal voorin stond er geen maat op Moses Simon. Hij scheurde de Standard-verdediging na de rust aan flarden. Bij Anderlecht waren ze blij met Okaka: liever winnen bij een fluitconcert dan verliezen bij een fluitconcert, heet dat dan.

Nog in steun van de sterke Italiaan posteren we Benji De Ceulaer. De ex-speler van RC Genk trekt bij Westerlo aardig zijn streng en luidde de gelijkmaker in. De vrije rol achter bliksemafleider Gounongbe bevalt hem duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties