Oumar Niasse: de nieuwste aanwinst voor Everton, maar ook een gevaar voor Lukaku?

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 8 reacties
Oumar Niasse: de nieuwste aanwinst voor Everton, maar ook een gevaar voor Lukaku?

Oumar Niasse is op het nippertje getransfereerd naar Everton. Maar wie is nu die Senegalese aanvaller. Kan hij Romelu Lukaku in de schaduw zetten?

Maandagavond, heeft Everton bijna 18 miljoen euro op tafel gelegd voor een onbekende speler voor het grote publiek. El Hadji Baye Oumar Niase begon zijn carriere bij de Senegalese club US Oakam. Ongeveer zes jaar en 100 doelpunten later heeft Niasse de kans gekregen om naar Europa te trekken. Die kans kreeg hij bij de Noorse club SK Brann. 

Zonder echt te overtuigen in Noorwegen, mede dankzij een blessure, keerde Niasse snel terug naar Senegal, alvorens naar de Turkse club Akhisar Belediyespor te vertrekken in de zomer van 2013. Na 15 doelpunten in alle competities, werd hij opgemerkt door Lokomotiv Moskou. De Russische ploeg nam hem op hun beurt over voor 4 miljoen in augustus 2014.

Een probleem voor Lukaku?

Acht doelpunten, zes assists en dertien basisplaatsen in zijn eerste seizoen in Rusland was al niet slecht. Maar dit seizoen deed hij nog beter en dat op zes maanden tijd. Niasse was al beslissend in 50% van de Russische doelpunten. Wat hem de aandacht van verschillende Premier League clubs opleverde. 

Door zijn atletische kwaliteiten, techniek en scorend vermogen, lijkt Niasse de gepaste troeven in huis te hebben om het te maken in Engeland. Wil dit zeggen dat Lukaku moet vrezen voor zijn basisplaats? Niet noodzakelijk. Niasse heeft zeker kwaliteiten, maar heeft nog niets bewezen in de Premier League en Lukaku uiteraard wel.

Als er iemand moet vrezen voor zijn plaats in de aanvalslinie van de Toffees dan is het Arouna Koné. Daarbovenop, als Roberto Martinez zijn nieuwe aanwinst laat debuteren, zou hij ongetwijfeld in steun en niet in de plaats van Lukaku spelen. Vooral omdat Niasse en Koné gelijkaardige spelers zijn. Maar ook omdat Koné al 32 jaar is en Niasse nog maar 25. 

Conclusie

Oumar Niasse lijkt een goede aanwinst, want Everton heeft niet de gewoonte om geld over de balk te gooien in tegenstelling tot andere Engelse ploegen. In ieder geval met al redelijk wat ervaring in Europa, een sterke mentaliteit en talent in overvloed, kan Niasse vrij snel een sleutelfiguur worden bij de Toffees. Maar niet ten koste van onze Rode Duivel, wees daar maar zeker van!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties