Anderlecht gaat door - en nu Liverpool, Manchester United, Dortmund of toch liever ... Sparta Praag?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Anderlecht gaat door - en nu Liverpool, Manchester United, Dortmund of toch liever ... Sparta Praag?
Foto: © Photonews

Anderlecht won na verlengingen op bezoek bij Olympiakos en wist zich zo te plaatsen voor de 1/8e finales van de Europa League. Vrijdagmiddag kent het zijn volgende tegenstander.

Zestien ploegen gaan op vrijdagmiddag in de trommel van de Europa League, dus dan weet Anderlecht ook meteen wie de volgende tegenstander is. In deze fase zijn er geen beperkingen meer.

Ploegen uit hetzelfde land kunnen dus tegen elkaar uitkomen, paars-wit kan ook opnieuw uitkomen tegen Tottenham - het team uit dezelfde groep in de poulefase.

Vier Spaanse teams, drie Engelse

Met Athletic de Bilbao, Sevilla, Valencia en Villarreal zijn er nog vier Spaanse teams die zich wisten te plaatsen, Engeland doet met 3 stuks (Manchester United, Tottenham en Liverpool) ook zijn duit in het zakje. Leverkusen en Dortmund zijn de twee Duitse teams, uit zeven landen komt nog een ploeg.

De wedstrijden in de 1/8e finales worden afgewerkt op 10 en 17 maart. Rest de vraag: loot paars-wit nu liefst een klepper zoals Manchester United, of kan het met een loting als Sparta Praag nog dromen van de kwartfinales?

Wie ziet u het liefste uit de trommels komen voor Anderlecht?

2%
2%
6%
2%
2%
6%
32%
22%
2%
2%
5%
8%
6%
2%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties