Club Brugge trekt straks voor de derde keer op rij als grote favoriet naar play-off 1, maar…

Timothy Collard
Timothy Collard
| 39 reacties
Club Brugge trekt straks voor de derde keer op rij als grote favoriet naar play-off 1, maar…
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge is dezer dagen ongenaakbaar. De ploeg van Michel Preud'homme raast als een sneltrein door de Jupiler Pro League en trekt straks voor het derde opeenvolgende jaar als grote favoriet naar play-off 1. De voorbije twee edities liep het echter wel verkeerd af voor Club Brugge. Waarom staat blauw-zwart er nu bete

2013-2014

  • oppermachtig aan het einde van de reguliere competitie
  • ineengestort tijdens play-offs
  • pijnlijke own goal Meunier tegen Anderlecht
  • Anderlecht na remonte alsnog kampioen

In het seizoen 2013-2104 trok blauw-zwart dan wel als tweede naar play-off 1, toch kon het de laatste rechte lijn van het seizoen met een veel beter gevoel dan leider Standard aanvatten. Het verloor zijn laatste acht wedstrijden in de reguliere competitie niet en nam onder meer de maat van Standard en KRC Genk (deelnemers van play-off 1 dat jaar, nvdr.)

Maar toch zakte Club tijdens de play-offs als een pudding in elkaar. Het kreeg een eerste tik op het veld van Anderlecht (3-0), verloor de speeldag nadien op het veld van Zulte Waregem en verspeelde de titel uiteindelijk op eigen veld tegen Anderlecht na een pijnlijke own goal van Thomas Meunier.

2014-2015

  • sterk in eigen huis, maar te weinig op verplaatsing
  • Gent wint op Jan Breydel
  • Gent pakt eerste titel uit zijn geschiedenis

Een seizoen later, vorig jaar dus, dook blauw-zwart opnieuw als dé te kloppen ploeg de laatste rechte lijn van het seizoen in. Deze keer stonden de manschappen van Michel Preud’homme aan de leiding na 30 speeldagen en telden ze vier punten meer dan het ‘verrassende’ AA Gent.

Iedereen ging ervan uit dat Club het play-off 1-varkentje wel even zou gaan wassen, maar niets was minder waar. Blauw-zwart bleef lang meedoen voor de oppergaai, maar 16 op 30 in de play-offs bleek niet genoeg om de rivaal uit Gent van zijn eerste titel ooit te houden. Thuis legden de Bruggelingen een quasi perfect parcours af, maar nederlagen op het veld van Anderlecht, Standard en Kortrijk werden hen fataal.

2015-2016

  • Vertrek Vazquez een zegen voor blauw-zwart
  • Preud’homme zegt rotatiesysteem vaarwel
  • Club Brugge hélemaal onder stoom
  • Derde keer (als favoriet naar play-off 1), goede keer?

Genoeg flashbacks voor vandaag. We springen opnieuw naar het heden. En dan constateren we dat Club Brugge voor het derde opeenvolgende seizoen als grote favoriet naar play-off 1 zal trekken, tenzij de Brugse sneltrein totaal onverwacht nog van de sporen vliegt en blauw-zwart het in zijn laatste drie wedstrijden laat afweten.

Eerste titel sinds 2005?

Club begint binnenkort dus wellicht voor de derde opeenvolgende keer als grote favoriet aan de allesbeslissende fase van het kampioenschap in de Jupiler Pro League. Zal het nu dan eindelijk raak zijn voor de Bruggelingen die al sinds 2005 op een nieuwe titel wachten?

In de play-offs kan alles en het valt nog af te wachten of Club zijn uitstekende vorm nog 13 matchen kan aanhouden, maar het ziet er alleszins rooskleurig uit. De trotse leider kon het vertrek van Victor Vazquez zonder problemen opvangen, Preud’homme zei zijn rotatiestysteem vaarwel en niemand kan er omheen: dit Club Brugge is op dit moment de gevaarlijkste ploeg van het land. Nu nog die titel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties