Voorzitter Olympiakos geen onbesproken figuur binnen Griekenland, waar gesjoemel schering en inslag is

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Voorzitter Olympiakos geen onbesproken figuur binnen Griekenland, waar gesjoemel schering en inslag is
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We konden onze ogen gisteren niet geloven... Scheidsrechter Arnold Hunter beging er de ene blunder na de andere. En het is niet de eerste keer dat Olympiakos de scheidsrechter in zijn voordeel heeft.

Evangelos Marinakis, een 48-jarige zakenman bedreven in de scheepsbouw, is de eigenaar van de Griekse topclub en heeft de Griekse competitie stevig in zijn greep. De voorsprong op de tweede in het klassement, AEK Athene, bedraagt nu al 18 punten. De andere ploeg uit Athene is de enige Griekse ploeg die al kon winnen van het rood-wit leger.

Het succes lijkt echter ook een donker kantje te hebben. Voorzitter Marinakis staat in Griekenland te boek als een controversieel sujet, zo is hij betrokken bij een onderzoek naar een schandaal rond matchfixing dat luistert naar de naam Koriopolis. Maar liefst 40 wedstrijden werden toen onderzocht op bedrog. Uit telefoontaps bleek toen dat Marinakis scheidsrechters heeft benaderd.

Bakkerij vernield

De voorzitter deinst ook niet terug om scheidsrechters die niet meewerken aan te pakken. Een Griekse referee die werd benaderd, maar niet wilde meewerken, zag enkele dagen later zelfs zijn bakkerij vernield worden door enkele heethoofden, zo meldt HLN.

Om nu te zeggen dat er gisteren ook matchfixing aan te pas komt, is misschien wat snel door de bocht, maar het was op zijn minst verdacht te noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties