Het kan ook anders! Vossen is lang niet voor iedere Genk-fan 'enemy of the state': "Veel respect"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Het kan ook anders! Vossen is lang niet voor iedere Genk-fan 'enemy of the state': "Veel respect"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Vossen keert zondagnamiddag terug naar de club waar hij groot geworden is: KRC Genk. Sinds hij voor Club Brugge speelt, zien veel fans van zijn ex-club hem echter als de vijand. Al kan het ook anders: Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging, is vergevingsgezind.

“Jelle speelt niet meer voor onze club, dus wij moeten vooruitkijken. Dat het steekt bij de supporters, is vanzelfsprekend. We hebben mooie tijden gekend samen met Jelle, maar nu moet Genk successen boeken met andere spelers. Het verleden ligt achter ons”, blijft Claessens rustig onder de hele situatie.

"Dat het zó gevoelig ligt, bewijst hoeveel Vossen waard was voor Genk"

Rudy Claessens

“Het is nooit fijn om iemand die zoveel betekend heeft voor jouw club plots het shirt van een concurrent te zien dragen. Het feit dat het zó gevoelig ligt bij de Genk-fans, bewijst natuurlijk hoeveel Vossen waard was voor Genk. Mocht hij maar tien wedstrijden hebben gespeeld voor ons, dan zou het lang niet zo gevoelig liggen.”

Toch heeft Claessens nog steeds veel respect voor de spits van Club Brugge. “Voor de persoon Jelle Vossen heb ik heel veel respect. Ik heb nog steeds een band met hem, en dat wil ik graag zo houden. Ik kan natuurlijk niet spreken in naam van alle Genk-fans. Maar ik zal me niet bezighouden met Jelle uit te fluiten.”

"Ik zal Vossen alvast niet uitfluiten"

Rudy Claessens

Iets wat anderen mogelijk wél zullen doen… “Dat heb je als club natuurlijk nooit in de hand. Bij mijn weten zullen er geen spandoeken aanwezig zijn die tegen Jelle zijn gericht. Maar nogmaals: dat heb je als club nooit volledig in de hand.”

En voor Claessens staat er zondag maar één iets op het spel: “De drie punten, hé. Wij kunnen de punten goed gebruiken. Ik hoop op een sportieve topper en op een overwinning voor KRC Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties