Duidelijkheid: daarom bekampen Beerschot-Wilrijk en Luik elkaar dus op woensdag en niet in het weekend

Redactie
| 7 reacties
Duidelijkheid: daarom bekampen Beerschot-Wilrijk en Luik elkaar dus op woensdag en niet in het weekend
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk maakt volgende week woensdag de verplaatsing naar Luik. Die wedstrijd zou aanvankelijk doorgaan op zondag, maar omwille van veiligheidsredenen was dat blijkbaar niet mogelijk.

Nochtans was het de bedoeling van Luik om de wedstrijd in het weekend te laten plaatsvinden. Maar zowel de Luikse als de Antwerpse voetbalcel gaf een negatief advies omdat er mogelijk buitenlandse risicosupporters naar Luik zouden afzakken.

Wedstrijd op het Kiel? KBVB niet akkoord

Luik kreeg dus een negatief advies om de wedstrijd in het weekend te laten doorgaan, maar toch probeerde de club er alsnog voor te zorgen dat de wedstrijd kon doorgaan op Stayen.

Aangezien de burgemeester van Sint-Truiden dat echter niet zag zitten, wilde Luik de wedstrijd zelfs op zaterdag op het Kiel laten doorgaan, mét een gedeelde recette.

Amper 250 bezoekende fans toegelaten

Daarvoor had het de toestemming van de Belgische Voetbalbond (KBVB) nodig, en laat dat nu net een probleem zijn. De KBVB zette het licht niet op groen en dus zat er niets anders op dan de wedstrijd op woensdag in Luik te laten doorgaan. Minpunt: omdat de wedstrijd in de week doorgaat worden er amper 250 bezoekende fans toegelaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties