Waar spelen de Anderlecht-jonkies die Barcelona in 2012 bekampten nu?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Waar spelen de Anderlecht-jonkies die Barcelona in 2012 bekampten nu?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De jonkies van RSC Anderlecht legden eerder deze week hun leeftijdsgenoten van FC Barcelona over de knie en staan zo in de halve finales van de UEFA Youth League. Maar hoe gaat het met de paars-witte jonkies die Barça bijna vier jaar geleden op een gelijkspel hielden?

Doelman: Davy Roef

De doelman, die toen al meetrainde met de A-kern, werd ondertussen een volwaardig lid van de eerste ploeg. Hij is momenteel tweede doelman achter Silvio Proto.

Verdediging: Anthony Rivituso, Michaël Heylen, Sebastiaan De Wilde en Anthony D’Alberto

Rivituso staat momenteel onder contract bij vierdeklasser RWD Molenbeek, Anthony D’Alberto komt voor Braga B uit en Sebastiaan De Wilde speelt voor FC Eindhoven. Michaël Heylen speelt nog steeds bij Anderlecht.

Middenveld: Bahnou Diarra, Umberto Carvalho, Nathan Kabasele, Dennis Praet en Massimo Bruno

Op het middenveld beginnen we met het vreemdste verhaal. Bahnou Diarra stond te boek als een groot talent, maar kon zich bij Anderlecht en later bij NEC Nijmegen niet doorzetten. Hij vond dit seizoen geen club en tegenwoordig onderhoudt hij zijn conditie en speelt hij mee bij... de beloften van Anderlecht.

Praet is vaste waarde, Bruno realiseerde mooie transfer

Dennis Praet groeide doorheen de jaren bij Anderlecht uit tot een smaakmaker, terwijl Massimo Bruno na sterke play-offs een transfer naar RB Leipzig wist te versieren.

Nathan Kabasele kon zich niet helemaal doorzetten en is tegenwoordig actief bij De Graafschap. Umberto Carvalho tot slot, moest een stap terugzetten. Hij speelde vorig jaar voor Antwerp en is nu bij Lommel United aan de slag.

Aanval: David Henen

Van de jongen voorin werd veel verwacht, maar hij bleef niet bij paars-wit. David Henen opteerde voor een transfer naar Everton, dat hem tegenwoordig uitleent aan derdeklasser Fleetwood Town. Daar speelde Henen dit seizoen negen wedstrijden en scoorde hij één keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties