België U17 dankzij Mile Svilar naar het EK na strafschoppen

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Merchtem
| 11 reacties
België U17 dankzij Mile Svilar naar het EK na strafschoppen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jong België moest winnen om zeker naar het EK in Azerbeidzjan te mogen. Uiteindelijk werd het echter een gelijkspel tegen Spanje, maar door het resultaat in de andere match kregen we toch nog strafschoppen. Daarin werd Mile Svilar de held: hij stopte er twee.

De KBVB had gekozen om de match te spelen op het veld van Merchtem 2000. Waarom? Daar hebben we het raden naar, want academisch voetbal was niet meteen toegelaten. Misschien wilden ze de technisch vaardige Spanjaarden daarmee een voordeel afpakken, maar het bleek eerder een nadeel te zijn voor België.

Dominant België... op pattattenveld

De jonge Duivels domineerden immers de eerste helft, maar in de zone van de waarheid kon net niet de juiste pass gegeven worden. Antonucci, ex-Anderlecht en nu Ajax, was er twee keer dichtbij met een paar goeie schoten.

Er stond trouwens zes man van Anderlecht (Svilar, Foulon, Ndayishimiye, Bornauw, Delcroix en Corryn) aan de aftrap, twee van Brugge (Daouda en Openda), één van Inter (Vanheusden), één van Ajax (Antonucci) en één van Stoke City (Verlinden). Eén keer was Spanje gevaarlijk, maar het schot van Ruiz ging naast.

Rekenwerk

Op het hobbelig veld bleef België de beste ploeg, maar Spanje kreeg de beste kansen. Svilar moest een goeie redding uit zijn mouwen schudden en een kwartier voor tijd moest Delcroix een bal van de lijn halen.

Gelijkspel dus en toen begon het rekenwerk. Uiteindelijk werd het 1-1 in Slovenië - Israël en dus werd het zeker iemand uit het duel in Merchtem. Maar wie? Dan telden de gele kaarten, maar ook daar stond het gelijk. Strafschoppen dus en Mile Svilar mocht zijn talent bewijzen. En dat deed hij door twee strafschoppen te stoppen, zijn ploegmaats bleven foutloos vanop elf meter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties