Argentinië houdt kansen op WK gaaf
Pieter De Clerck
| 1 reacties

Chili gaat in eigen huis ten onder tegen Argentinië: 1-2

Argentinië houdt kansen op WK gaaf
Foto: © photonews

Argentinië heeft een broodnodige zege behaald in de WK-voorronde. Los Albicelestes versloegen Chili met 1-2. Doelpuntenmakers van dienst waren Di Maria en Mercado. Argentinië springt zo over Brazilië naar de vierde plaats in de rangschikking.

Om in de running te blijven voor een ticket voor het WK van 2018, konden de Argentijnen afgelopen nacht maar beter toeslaan. Maar tijdens de kwalificatiematch was Argentinië al snel op achtervolgen aangewezen door een vroege goal van Twente-speler Gutiérezz. Dankzij de gelijkmaker van Di Maria en de tweede goal van Mercado, werd de Argentijnse missie alsnog volbracht.

Door de zege tegen Chili verovert Argentinië een plekje in de top-4. Ze kunnen nu met een gerust gemoed naar de volgende matchen toewerken, want enkel de eerste vier plaatsen geven recht op een rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Rusland. De vijfde speelt een barrage tegen een ploeg uit de Oceanische zone.

De mooie krul van Di Maria

Argentinië kon nog maar in twee van de vijf wedstrijden tijdens zijn WK-campagne winnen. Door die povere prestatie volgen ze nu al op vijf punten van leider Ecuador. Brazilië moet voorlopig tevreden zijn met de vijfde stek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties