Belgen in het buitenland die volop meedoen om het kampioenschap

Jaap Vreeke
| 0 reacties
Belgen in het buitenland die volop meedoen om het kampioenschap
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgische voetballers zijn verspreid over heel Europa. Nu de competities overal aflopen maakten wij een overzicht van de kanshebbers op het kampioenschap in hun respectievelijke competities.

Premier League: Het sprookje voor Leicester City lijkt zich te voltrekken, de ploeg staat eerste in Engeland met 66 punten. Dat zijn er 5 meer dan nummer 2 Tottenham. Bij Tottenham staan maar liefst vier Belgen onder contract, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Nacer Chadli en Moussa Dembélé. Manchester City wil zich nu richten op Europees voetbal. De ploeg van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne staat op plaats vier met 51 punten.

Primera División: In de Spaanse competitie gaat het vaak tussen Real Madrid en FC Barcelona, dit jaar gaat Barça, met Thomas Vermaelen in de selectie, aan kop met 76 punten. Achtervolgers Atlético Madrid (67) waar Yannick Ferreira Carrasco speelt, en Real Madrid (66) vechten tussen elkaar voor de tweede plaats.

Eredivisie: In de Nederlandse Eredivisie gaat de strijd om het kampioenschap tussen Ajax en PSV. Het gebeurt zelden dat er geen Belg in de gelederen van de Amsterdammers zit, maar dat is dit seizoen wel het geval. Bij PSV doet er een Belg mee, Maxime Lestienne. De flankspeler staat met de Eindhovenaren op de tweede plaats, twee punten achter Ajax.

Premjer Liga: In Rusland zitten de topteams dicht bij elkaar. CSKA Moskou staat eerste met 43 punten. Nicolas Lombaerts en Axel Witsel staan met Zenit Sint-Petersburg op de vierde plaats met 37 punten. Verder maken Rostov, Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou én Terek Grozny allemaal nog kans op het kampioenschap.

Ligue 1: In Frankrijk boekte Paris Saint-Germain een onvertoond vroege kampioenstitel. De Parijzenaren staan 22 punten los op achtervolger AS Monaco, waar de Marokkaanse Belg Nabil Dirar speelt.

Bundesliga: In de Duitse Bundesliga gaat Bayern München aan de leiding, sinds het vertrek van Daniël van Buyten speelt er geen Belg meer in Beieren. De achtervolger is Borussia Dortmund op 3 punten. Thorgan Hazard maakt met Mönchengladbach geen aanspraak meer op de titel, maar speelt nog volop mee voor de vierde plek die Champions League kwalificatie geeft.

Serie A: Juventus staat eerste in Italië, De Oude Dame heeft 67 punten. Dat zijn er drie meer dan achtervolger Napoli waar onze landgenoot Dries Mertens meespeelt. De Rode Duivel is in een tweestrijd met de Torinesi aangezien AS Roma, met Nainngolan, volgt op 7 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties