Na een indrukwekkend Camp Nou zaterdag, wordt ook in Amsterdam prachtig eerbetoon voorbereid

Jaap Vreeke
| 1 reacties
Na een indrukwekkend Camp Nou zaterdag, wordt ook in Amsterdam prachtig eerbetoon voorbereid
Foto: © photonews

Zondagmiddag wordt Johan Cruijff in de Amsterdam Arena herdacht bij zijn oude club Ajax. Dat gebeurt voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Het clubicoon werd zaterdag al herdacht in Camp Nou voor El Clásico.

Johan Cruijff overleed donderdag 24 maart op 68-jarige leeftijd, zondagmiddag wordt de legendarische nummer 14 herdacht in zijn geboortestad Amsterdam. Ajax eert de aanvaller door rouwbanden te dragen en met andere eerbetonen. Via de schermen in het stadion wordt Cruijff op verschillende manieren herdacht.

De Ajacieden zullen tijdens de opwarming een speciaal shirt dragen als eerbetoon, verder staat er een badge op het wedstrijdshirt en zullen er veel oud-spelers aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. Er is ook een choreografie bedacht waarbij de supporters ook een rol spelen. Dat kondigden de Amsterdammers aan op de clubwebsite.

Camp Nou

El Flaco werd zaterdag voor El Clásico al herdacht in Barcelona, daar werd een hele tribune gehuld in een spandoek waar "Grácies Johan" op te lezen stond, wat "dank je Johan" betekent. Helaas verliep het eerbetoon in Barcelona niet geheel zoals gehoopt, dat kan je via onderstaande link bekijken.

Herdenking in Camp Nou

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties