Problemen voor Batshuayi, Depoitre en Thorgan Hazard bij Brexit

Maarten Pottie
| 9 reacties
Problemen voor Batshuayi, Depoitre en Thorgan Hazard bij Brexit
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Op 23 juni trekken de Britten naar de stembus, ze kiezen dan of lid van de Europese Unie blijven. Indien de meerderheid voor een Brexit kiest, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de Belgen met ambities in de Premier League.

In Premier League gelden al strenge regels voor niet-EU-spelers, zoals bijvoorbeeld Zuid-Amerikanen en Afrikanen. Bij een Brexit zouden die ook van toepassing zijn op onze landgenoten. Spelers moeten kunnen bewijzen dat in twee jaar tijd een bepaald aantal wedstrijden met hun nationale ploeg gespeeld hebben om in aanmerking te komen voor een werkvergunning.

Wie komt er in de problemen?

Voetballers uit landen in de top-10 van de FIFA ranking, zoals België, moeten 30% van de competitiematchen (kwalificatie, EK en WK) meegespeeld hebben. Moest België uit de top 10 vallen gaat dat aantal omhoog naar 40%. Voor basisspelers zoals Eden Hazard en Kevin De Bruyne is er geen vuiltje aan de lucht. Bankzitters bij de Duivels, zoals Mousa Dembélé en Simon Mignolet, zullen moeilijker aan een visum geraken.

Verschillende spelers die dromen van een transfer naar de Premier League kunnen die dan opbergen. Laurent Depoitre, Michy Batshuayi of Thorgan Hazard spelen niet genoeg mee met de nationale ploeg om aanspraak te maken op een werkvisum.

Duivels maken zich zorgen

Om zekerheid te krijgen, namen enkele Duivels via een advocatenkantoor al contact op met de FA. Die doen nog geen uitspraken omdat ze zich niet willen mengen in het politiek debat. Maar specialisten betwijfelen of spelers die vandaag al aan de slag zijn in Groot-Brittannië zich zorgen moeten maken over hun visa. Enkel nieuwe transfers zouden problemen kunnen opleveren, het is dus vooral afwachten voor Depoitre en co.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties