Hoe groot is de kans dat Real binnen twee weken uit de Champions League ligt?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Hoe groot is de kans dat Real binnen twee weken uit de Champions League ligt?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de heenwedstrijd van de kwartfinale kreeg Madrid een onverwachte 2-0-nederlaag aangesmeerd van Wolfsburg. Wat zegt de geschiedenis over de kansen van de tienvoudige eindwinnaar uit de Spaanse hoofdstad?

Sinds het kampioenenbal in 1992 herdoopt is naar 'Champions League', mochten de Koninklijke de beker met de grote oren al vier keer in de lucht steken. Dit jaar gaat Real Madrid op zoek naar zijn 11e Europese titel, maar nu dreigen ze er in de kwartfinales uite te liggen.

Duitse kwartfinalisten

Real Madrid kwam sinds 1992 al drie Duitse ploegen tegen in de kwartfinale. Nog nooit konden de Duitsers Los Blancos van een plaats bij de laatste vier houden, Wolfsburg zou dus voor een primeur kunnen zorgen. In 1998 moest Bayer Leverkusen eraan geloven, in 2002 was Bayern München niet sterk genoeg en in de campagne van 2013-2014 werd Borussia Dortmund opzij gezet. In die laatste campagne wisten ze de ronde ervoor ook Schalke 04 uit te schakelen en in de halve finale Bayern München.

Real Madrid is ook een vaste klant bij de laatste vier. Voor een halve finale zonder Los Merengues moeten we al terug naar de campagne van 2009-2010. Toen was Lyon te sterk voor de Spanjaarden bij de laatste zestien.

Omgaan met achterstand

Los Blancos kwamen nog maar twee keer op achterstand in de kwartfinales van de Champions League. In 2001 verloren ze met 3-2 op het terrein van Galatasary en het jaar erna met 2-1 bij Bayern München. De twee resultaten uit de uitwedstrijden werden toen opgehaald in het eigen stadion.

De geschiedenis van de kwartfinales in de Champions League spreekt dus in het voordeel van Real Madrid. Maar Gary Lineker geeft de Wolven toch hoop: "Voetbal is een simpel spel, 22 mannen lopen 90 minuten achter een bal en op het einde winnen de Duitsers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties