De mooiste Dortmund-momenten van Klopp

Pieter De Clerck
| 0 reacties
De mooiste Dortmund-momenten van Klopp
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Klopp keert vanavond als Liverpool-coach terug naar zijn oude liefde. The Normal One neemt het met zijn nieuwe club op tegen Dortmund waar hij zeven jaar lang aan het roer stond. De Duitser leidde Borussia Dortmund naar ongekende hoogtes. Dit zijn zijn drie mooiste momenten bij de Borussen.

3. Afscheid in majeur

We beginnen met een ongewoon hoogtepunt. Niet elke coach verlaat zijn club door de grote poort. Het pakkende vaarwel van Klopp verdient daarom een plekje in deze top. Om niet in tranen uit te barsten, koos de coach ervoor on een videoboodschap op te nemen. Zelf staat hij, omringd door zijn spelers, op het veld wanneer 75.000 man naar zijn afscheidsspeech luistert. Maar kijkt u vooral zelf.

2. Kampioen 2011

In zijn derde jaar als coach van Dortmund pakte Klopp de eerste titel in negen jaar voor de club. Hij trok hen eigenhandig uit het slop. Het jaar voor Klopp het roer overnam eindigden ze op een dramatische dertiende stek. Drie jaar had The Normal One nodig om van Dortmund weer een kampioenenploeg te maken.

1. Borussia Dortmund 4-2 Bayern München

Winnen van Bayern München is voor elke Duitse club sowieso reden tot feest. Maar de Rekordmeister verslaan in de finale van de Super Cup is helemaal het einde. En daar sloeg klopp niet één, maar twee keer in. Dortmund pakte pakte de beker in 2014 voor de tweede keer op rij ten koste van Bayern. Maar het is de bekerfinale van 2013 die met de gouden medaille aan de haal gaat in deze top-3. Omdat winnen met 4-2 toch altijd iets heroïscher is dan met 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties