Ook bij een overwinning tegen de leider heeft Beerschot-Wilrijk het lot niet meer in eigen handen: "Maar met OHL herinner ik me ook nog zo'n titelstrijd"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 5 reacties
Ook bij een overwinning tegen de leider heeft Beerschot-Wilrijk het lot niet meer in eigen handen: "Maar met OHL herinner ik me ook nog zo'n titelstrijd"

KFCO Beerschot-Wilrijk speelt vanavond dé match van het seizoen. De paarshemden moeten winnen van KFC Oosterzonen om nog een kans te maken op de titel. Ook Bjorn Ruytinx beseft hoe laat het is.

"We hebben ons lot niet langer in eigen handen", draait Bjorn Ruytinx niet rond de pot. "We hadden afgelopen woensdag zeker en vast een puntje verdiend op het veld van RFC Liège. Ons voetbal was eindelijk beter, maar Dame Fortuna stond niet aan onze zijde."

En dus spant het voor de Mannekens. Er staan nog vijf speeldagen op de kalender en de kloof met KFC Oosterzonen - de leider nota bene - bedraagt ondertussen al vier punten. "Dat is niet alles. Ons programma oogt ook een pak zwaarder."

In voetbal kan alles, maar dan moet er vanavond wel gewonnen worden

Bjorn Ruytinx

"Maar in voetbal kan alles", probeert El Toro positief te blijven. "Maar dan moet er vanavond wel gewonnen worden, hé. Ik herinner me nog een titelstrijd met OHL. We maakten eens zeven punten goed in het slot van de competitie. Ik geloof er dus nog in!"

De teerling kleurt echter niet paars en wit. De match in Luik is nog niet verwerkt en dé topper staat voor de deur. Extra opvallend: de wedstrijd werd niet naar zondag verschoven.

Last minute

"Die wedstrijd bij Luik werd er last minute tussen gegooid, hé. Maar het is nu zo. We moeten er ons niet te veel drukte om maken. Er telt maar één zaak en dat is winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties