Vijf clean sheets op rij in legendarische strijd om titel: de onbezongen helden van Leicester City
Sean Raab
| 3 reacties

Vardy en Mahrez kennen we, maar wie zijn de mannen die Leicester overeind houden?

Vijf clean sheets op rij in legendarische strijd om titel: de onbezongen helden van Leicester City
Foto: © Photonews

Leicester City is de revelatie der revelaties. Met boeiend en creatief voetbal, geleid door Jamie Vardy en Riyad Mahrez, hebben The Foxes harten veroverd over heel de wereld. In deze legendarische strijd om de titel heeft de defensie 14 keer de nul gehouden.

Leicester domineert dit seizoen de Premier League met subliem aanvallend geweld van sterren Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Zoals elk groot succes, is het spel van The Foxes gebouwd op een sterk fundament. De titelfavoriet heeft dit seizoen maar liefst veertien keer de nul gehouden. Dat is meer dan eender welke Premier League-club.

De twee torens centraal achterin, aanvoerder Wes Morgan en Roberth Huth, zijn ervaren strijders van het Engels voetbal. Ze beschikken over creativiteit op de flanken met Christian Fuchs en Danny Simpson. En last but not least, keeper Kasper Smeichel, de man van de veertien clean sheets.

De vijf helden waren ongewild bij hun voormalige ploegen en zijn voor spotprijzen verkocht aan Leicester City. Prijskaart voor deze vijf toppers tesamen: 12 miljoen euro.

Wes Morgan

In de winterperiode van 2012 kwam Wes Morgan over van Nottingham Forest voor een spotprijs van 1,5 miljoen euro. Hij is de rots in de branding van dit spectaculaire Leicester City. In de lucht is hij onoverwinnelijk, mentaal niet te kloppen en bovendien de aangewezen leider van de ploeg.Robert Huth

De voormalige Duitse international speelde ooit nog bij Chelsea. Leicester huurde de centrale verdediger eerst voor een jaar van Stoke City en kocht hem vervolgens voor 6 miljoen euro. Na zijn zeer betrouwbare prestaties dit seizoen, kan je je inbeelden dat Chelsea en Stoke City er nogal spijt van hebben de beer te hebben laten vertrekken.

Christian Fuchs

De linksachter uit Oostenrijk heeft zeven jaar in de Duitse Bundesliga gespeeld. Hij ruilde Schalke 04 in voor Leicester City voor een magere 3 miljoen euro. Fuchs heeft een geweldige linkerpoot en leverde dit seizoen vier assists. Aanvallend is hij sterk zonder zijn verdedigende taken ooit te verwaarlozen.

Danny Simpson

De 29-jarige Engelsman werd in 2006 nog door Manchester United uitgeleend aan Royal Antwerp. Na tussenstops bij Newcastle United en QPR is hij voor 2 miljoen euro terechtgekomen bij The Foxes. Met alle defensieve problemen die Manchester United en degradatiekandidaat Newcastle dit seizoen meemaken, hadden ze iemand als Danny Simpson wel kunnen gebruiken.

Kasper Schmeichel

Hij zal altijd 'zoon van' blijven, maar als Leicester City dit jaar de titel pakt, zal dat voor velen misschien veranderen. De ploeg ontsnapt meermaals aan zekere tegendoelpunten door de vlijmscherpe reflexen van de geweldige shot stopper. Schmeichel overtuigt niet in de lucht, maar gelukkig voor hem heeft hij twee ijzersterke koppers centraal in zijn verdediging staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties