Klopp rekent op Anfield om oude liefde te wippen, om deze reden maakt Dortmund amper kans

Jaap Vreeke
| 0 reacties
Klopp rekent op Anfield om oude liefde te wippen, om deze reden maakt Dortmund amper kans
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Tuchel heeft de toon gezet op de clubwebsite voor het Europa League-duel tussen Liverpool en Borussia Dortmund. Jürgen Klopp ontvangt in zijn nieuwe thuishaven zijn oude ploeg. De wedstrijd in Dortmund eindigde in 1-1.

"Wij willen niet één keer scoren, maar twee keer of vaker. We moeten risico's nemen en ons beste spel spelen. Daar zijn we klaar voor", liet de Dortmund-trainer optekenen op de clubwebsite. Vorige week eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel wat in het voordeel van Liverpool is, dus in het voordeel van Mignolet, Benteke en Origi.

Anfield-sfeer

Volgens Klopp is de Anfield-sfeer wat het verschil zal maken, Liverpool moet dapperheid tonen en het publiek meekrijgen. "Je moet altijd dapper zijn, vooral tegen teams die zo veel kwaliteit hebben", liet de manager weten aan The Guardian. "Met elke aanvallende actie groeit je zelfvertrouwen, daarom moeten we niet enkel gaan verdedigen", besluit Klopp.

Tuchel gaf maar liefst acht spelers rust voor het duel op Anfield. "Dat verbaast me", zegt Klopp "Ik denk dat beide ploegen vorige week zeker niet tot het uiterste gegaan zijn." Om naar de halve finale door te stoten moet Liverpool gelijk spelen of winnen donderdagavond om 21u05.

Waarom Dortmund amper kans maakt...

Als we de cijfers mogen geloven, maakt Dortmund amper kans om te winnen vanavond. Sinds 1965 zakten er 17 Duitse clubs af naar Anfield. Geen enkele van hen kon er met de drie punten aan de haal gaan. Meer nog: het beste resultaat dat een Duitse ploeg er de afgelopen 51 jaar kon neerzetten was een brilscore. Ook dat zou niet volstaan voor de jongens van Tuchel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties