Schiet bijgelovige Dries Ventose Beerschot-Wilrijk naar de titel? "70 dagen geen alcohol en geluksbrenger Joske langs de zijlijn"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties

Dries Ventose kijkt meer dan wie ook uit naar de titelmatch van Beerschot-Wilrijk

Schiet bijgelovige Dries Ventose Beerschot-Wilrijk naar de titel? "70 dagen geen alcohol en geluksbrenger Joske langs de zijlijn"
Foto: © SC

De promotie is al een feit voor Beerschot-Wilrijk. Als zondag ook nog de titel volgt, is het feest helemaal af. En daar kijkt aanvaller Dries Ventose nog net iets harder naar uit.

Geen promotie op het veld van Ciney zonder enkele flesjes Ciney te kraken. Het streekbier ging zondag gemakkelijk binnen, behalve bij Ventose. De Antwerpenaar is een bijgelovige voetballer en daar moet alles voor wijken.

"Op 1 mei, de dag van de titelmatch, zal ik exact 70 dagen geen druppel alcohol hebben aangeraakt", vertelt Ventose in gesprek met Voetbalkrant.com. "Toen we in een slechte periode zaten, ben ik met dit doel gestart. Elke dag zet ik een streepje bij op de kalender."

Ik ga altijd bij Joske staan, hij brengt ons geluk

Het bijgeloof van Dries gaat nog verder. "Telkens ik gewisseld ben, ga ik bij Joske de materiaalman staan. De stress langs het veld loopt soms hoog op. Maar ik weet dat hij ons geluk brengt."

Ventose telt de dagen af tot 1 mei. Zal hij nog wel tegen de drank bestand zijn? "Dat moet zondag blijken. (lacht) Anderzijds kijk ik er extra naar uit. De titel is een absolute must. Binnen tien jaar onthouden de mensen enkel nog onze prijzen en zijn ze de promoties vergeten."

Wil je er zondag bij zijn op het Kiel? Kijk dan HIER hoeveel tickets er nog beschikbaar zijn!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties