WS Brussel heeft een stadion en staat zo stap dichter bij licentie én eerste klasse

Timothy Collard
Timothy Collard
| 99 reacties
WS Brussel heeft een stadion en staat zo stap dichter bij licentie én eerste klasse
Foto: © photonews

White Star Brussel staat opnieuw een stap dichter bij promotie naar de Jupiler Pro League. De tweedeklasser heeft met het oog op volgend seizoen een stadion beet. Op die manier hoopt White Star dat het een licentie krijgt en kan promoveren naar eerste klasse.

Waar White Star volgend seizoen zijn thuiswedstrijden zou kunnen spelen? In het Edmond Machtensstadion. RWDM maakte donderdag op zijn officiële website bekend dat het zijn stadion dan toch wil delen met de buren van White Star.

Dat is goed nieuws voor White Star Brussel. Als het kan aantonen dat het een vaste thuisbasis heeft, dan kan het zijn licentie alsnog in de wacht slepen én eventueel promoveren naar eerste klasse.

Maar... Is het Edmond Machtensstadion wel conform de licentievoorwaarden?

Maar… Er is een ‘maar’… Het is lang nog niet zeker of het Edmond Machtensstadion conform de licentievoorwaarden is. En als er kosten aan het stadion zijn, is het niet duidelijk of de stad of de club dat kan of wil betalen.

Het ziet er voorlopig niet al te best uit voor Royal Antwerp FC en Eupen, maar het zal hoe dan ook afwachten blijven op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Op maandag 2 mei weten we of WS Brussel zijn licentie al dan niet krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties