6 miljoen euro voor C4: de spaarrekening van Van Gaal hoopt alvast op zijn ontslag

Pieter De Clerck
| 3 reacties
6 miljoen euro voor C4: de spaarrekening van Van Gaal hoopt alvast op zijn ontslag

De kans dat ManU-coach Louis Van Gaal op het einde van het seizoen aan de deur wordt gezet, is behoorlijk groot. Nu is een ontslag altijd moeilijk verteerbaar, maar zijn riante vertrekpremie zal toch een pleister op de wonde zijn. Zijn C4 komt namelijk samen met een cheque van 6,3 miljoen euro.

De Nederlandse coach had op het einde van het seizoen zomaar even 10 miljoen euro kunnen opstrijken. Dat is namelijk het bedrag dat Manchester United hem zou uitbetalen als hij de club naar sportieve successen had geleid. Maar daar knelt het schoentje.

Het basisloon van King Louis bedraagt 'slechts' een dikke 4 miljoen euro. De overige 6 miljoen is verbonden aan enkele voorwaarden en daaraan voldoet de Nederlander helaas niet allemaal, weet The Sun. Zo zag hij al 1,7 miljoen aan zijn neus voorbij gaan omdat hij de titel misliep en 250 000 euro omdat hij de Capital One Cup links liet liggen.

Van Gaal maakt wel nog kans op een dikke 1,2 miljoen euro áls hij zich kan plaatsen voor de Champions League volgend seizoen. Maar dan zal hij nog serieus uit zijn pijp mogen komen want op vier wedstrijden van de eindmeet, staat ManU nog vier punten verwijderd van de vierde plaats die recht geeft op een CL-ticket.

Hoewel het er dus op lijkt dat de extravagante Nederlander heel wat poen zal mislopen, zou hij het jaar toch nog kunnen afsluiten met een gigantische financiële opsteker. Als hij straks zijn C4 krijgt, en die kans is aanzienlijk, ontvangt hij een ontslagpremie van een duizelingwekkende 6,3 miljoen euro. Van een gouden parachute gesproken!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties