Flemish Reds niet mild voor UEFA: "Respectloos en oneerlijk"

Sean Raab
| 2 reacties
Flemish Reds niet mild voor UEFA: "Respectloos en oneerlijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool neemt het in de Europa League-finale op tegen Sevilla, die de beker afgelopen twee jaar mee naar Spanje mochten nemen. Het St-Jakob Park in Basel beschikt over een magere 40.000 zitjes. Beide ploegen mogen slechts 10.000 fans meenemen. The Flemish Reds reageren.

"Dat is gewoon veel te weinig", steekt Yves Dekoning van supportersclub The Flemish Reds van wal. "Bij de Champions League-finale in Istanbul gingen we er heen met 80.000 man en dat was veel verder dan Basel."

Respectloos en oneerlijk

Het St-Jakob Park in Basel heeft een capaciteit van 38.500 zitjes. "Dat stadion is te klein voor een echte finale. Het was een slechte keuze van de UEFA om de wedstrijd daar te laten doorgaan", zegt Dekoning. "Het toont eigenlijk een gebrek aan respect van de UEFA voor zijn eigen competitie."

Zo zien we weer dat geld belangrijker is

-Yves Dekoning

De verdeling van de tickets is het dieptepunt van de organisatie, elke ploeg krijgt slechts 10.000 kaartjes ter beschikking. "De ticketverdeling is oneerlijk. 20.000 plaatsen gaan gevuld zijn door mensen die eigenlijk geen supporters zijn. Zo zien we weer dat geld belangrijker is dan liefde voor een club in de moderne voetbalwereld" verklaart Dekoning.

Pronostiek

"In principe is Sevilla favoriet, maar ik hoop op een 1-0 voor Liverpool", voorspelt Dekoning. "Als het 0-0 staat tien minuten voor tijd, dan zie ik Benteke als supersub de 1-0 tegen de touwen koppen. Liverpool heeft veel spelers die zelfs in een slechte match de wedstrijd kunnen beslissen met een flits. Het gaat in ieder geval niet gemakkelijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties