Barça of Real? Zo staat het er voor in bloedstollende Spaanse titelstrijd!

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Barça of Real? Zo staat het er voor in bloedstollende Spaanse titelstrijd!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een paar weken geleden zag het er helemaal niet zo uit, maar de Spaanse titelstrijd werd na de dip van FC Barcelona razend spannend. Voor de ultieme climax is het wachten tot de laatste speeldag. Barça en Real vechten onder elkaar uit wie zich tot landskampioen kroont.

Atlético Madrid leek lang de belangrijkste uitdager van Barcelona, maar werd afgelopen weekend door Levante uit de titelrace geslagen. Omdat de onderlinge resultaten in Spanje de doorslag geven bij een gelijk aantal punten, is de tweede plaats nu het hoogst haalbare voor de colchoneros.

En dus is de titelstrijd een ouderwets duel tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid. De Catalanen staan er ontegensprekelijk het beste voor. Zij hebben immers hun lot in eigen handen: bij een overwinning zijn ze altijd kampioen. Real mag alleen naar Cibeles als het zelf wint en Barça dat niet doet.

Op papier mag dat ook geen enkel probleem zijn voor de mannen van Luis Enrique. Granada is niet meteen de moeilijkste tegenstander die Barcelona kon treffen in deze titelmatch. Zeker niet nu de Andalusiërs mathematisch zeker zijn van het behoud na een 1-4 overwinning op het veld van de buren van Sevilla FC.

In negen wedstrijden kon Granada ook nog maar één keer winnen van Barcelona. De thuisploeg zal proberen op basis van inzet en duelkracht het Messi en co zo lastig mogelijk te maken. Zeker de voormalige Real-spelers die bij de Zuid-Spaanse club aan de slag zijn.

Gezien het klasseverschil lijkt het er toch op dat de Catalanen eigenlijk alleen zichzelf de das kunnen omdoen. Iets wat al eens kan gebeuren in een titelwedstrijd. Vraag het maar aan PSV.

Deportivo wás jarenlang het zwarte beest van Real

Aan de andere kant van het land kan Real Madrid intussen alleen maar zijn eigen plicht doen: winnen op het veld van Deportivo. Ook de Galiciërs zijn intussen definitief gered, maar willen hun fans toch nog eens verwennen met een stunt.

Jarenlang was Deportivo het absolute zwarte beest van Real. Een bezoek aan El Riazor stond gegarandeerd gelijk aan puntenverlies. De laatste jaren is dat echter helemaal anders. In de vorige confrontatie in 2014 won Real zelfs met een heuse monsterscore: 2-8 werd het toen.

Bovendien was er dit seizoen geen enkele ploeg die het thuis slechter deed dan Deportivo. De thuisfans konden slechts vier keer een overwinning vieren. Een paar weken geleden zagen ze nog hoe hun team afgeslacht werd tijdens de wederopstanding van Barcelona: 0-8 was het resultaat.

Ook in Galicië lijkt het er dus op dat Real Madrid alleen maar van zichzelf kan verliezen. Wie straks kampioen wordt, hangt dus grotendeels af van de vraag of Barcelona het hoofd koel kan houden. Zaterdagavond kennen we het antwoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties