Overzicht buitenland: Porto pakt ook naast Beker, oefeninterlands richting EK zijn begonnen!

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Overzicht buitenland: Porto pakt ook naast Beker, oefeninterlands richting EK zijn begonnen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zijn nog een paar belangrijke afspraken in het clubvoetbal, met de CL-finale als hoogtepunt, maar vanaf nu is het toch vooral aftellen naar het EK. En dat betekent natuurlijk ook oefeninterlands!

FC Porto heeft naast het mislopen van de Portugese landstitel ook naast de beker gegrepen. In het duel met Sporting Braga stond het na 120 minuten 2-2, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Braga haalde het daarin met 4-2.

Engeland wint

Engeland is eraan begonnen met een zege. Harry Kane scoort al even vlot voor de nationale ploeg als voor Tottenham en bewees dat met het openingsdoelpunt in minuut drie. Calhanoglu stelde echter al snel weer gelijk, het eerste doelpunt ooit van Turkije tegen de Engelsen (in elf confrontaties).

De Turken leken op weg naar een knap gelijkspel, maar naast Kane heeft Engeland natuurlijk nog een andere sluipschutter rondlopen. Jamie Vardy is de naam. Ook de Leicester City-spits pikte nog zijn doelpuntje mee en zo werd het 2-1 voor Engeland.

Primeur voor Heracles Almelo

In Nederland werd er nog gestreden om Europees voetbal. En die strijd is gewonnen door Heracles Almelo. Na de heenwedstrijd zag het er nochtans goed uit voor FC Utrecht, dat een 1-1 gelijkspel had afgedwongen. Heracles Almelo won echter met 0-2 en het team van Bram Castro mag zo voor het eerst in zijn geschiedenis Europa in.

Ook in Tilburg werd er gefeest. Willem II wist zich te redden, waardoor NAC veroordeeld is tot nog een seizoen in de Nederlandse tweede klasse. Eerder was Go Ahead Eagles er wél in geslaagde de promotie af te dwingen, ten nadele van De Graafschap, dat zich wel nog kan redden als FC Twente in beroep ongelijk krijgt en dus geen licentie krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties