Analyse Het seizoen van Laurent Ciman en waarom Le Général geen slechte keuze is

Redactie
| 1 reacties
Het seizoen van Laurent Ciman en waarom Le Général geen slechte keuze is
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Toen het nieuws brak dat Laurent Ciman door Marc Wilmots werd opgeroepen voor de voorlopige EK-selectie, vloeiden de reacties razendsnel binnen. Veel kritiek voor de bondscoach op sociale media en vraagtekens boven het hoofd van Ciman. Wij overlopen even het seizoen van de Rode Duivel.

Door alle blessures in de verdediging van de Rode Duivels, moest bondscoach Marc WIlmots noodgedwongen ingrijpen. Laurent Ciman die op de reservelijst stond, werd opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK. Velen waren niet onder de indruk van de keuze van de bondscoach.

Toch leek de kritiek ons ongegrond, dus doken we in het seizoen van Laurent Ciman om een wat betere beeld te schetsen van de kersvers geselecteerde Rode Duivel.

Onmiddelijke impact

Vergeef de woordspeling, maar Laurent Ciman had direct impact op de ploeg van Montreal. Met de ex-Standard-speler in de ploeg, incasseerde Montreal Impact in 12 wedstrijden 14 doelpunten minder dan het jaar voorheen. Ciman speelde ook al zijn wedstrijden de volledige 90 minuten uit.

Verdediger van het jaar

Ciman werd uitgeroepen tot beste verdediger van het jaar in de MLS. Ook bij de supporters is de Henegouwer razend populair. Met zijn zelfzekere, betrouwbare prestaties en zijn wil om de ploeg te leiden kreeg Ciman de bijnaam "Le Général". Een hele eer voor de centrale verdediger.

Neus voor rode kaarten

Een record dat Ciman niet graag op zijn naam ziet staan is het evenaren van meeste rode kaarten in een enkele seizoen. De verdediger pakte drie rode kaarten. Dat zijn er evenveel als in heel zijn carrière voor zijn komst in Canada. Toch opmerkelijk.

Bekijk hier waarom Laurent Ciman werd verkozen tot MLS Defender Of The Year:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties