Oostenrijk onder de loep: een cultheld, veel gelijkwaardige spelers

Oostenrijk onder de loep: een cultheld, veel gelijkwaardige spelers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle EK-deelnemers hebben sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie,... Vandaag ontleden we een minder bekende voetbalnatie: Oostenrijk.

Zoeken in doel

Robert Almer was de man die in de EK-kwalificatie het team vaak op sleeptouw nam met een aantal knappe reddingen. Tegen Zwitserland was hij er onlangs in een vriendschappelijk duel wel niet bij.

De goalie van Austria Wien heeft bovendien een aantal concurrenten: Heinz Lindner van Frankfurt lijkt de grootste tegenstander voor Almer. Geen van beiden zijn echter werelds te noemen.

Verdediging vol ervaring

In de verdediging is het ervaring troef. Kapitein Fuchs maakt het mooie weer bij Leicester City, met Dragovic, Prodl en Klein zijn er nog een pak spelers met de nodige ervaring.

Cultheld én echte held

Het middenveld dan: Marko Arnautovic is natuurlijk dé cultheld bij uitstek voor Oostenrijk. De middenvelder van Stoke geniet van de meeste aandacht binnen het elftal. Waardoor David Alaba (Bayern München) in de schaduw zijn ding kan doen.

... en Janko!

Voorin moet het qua doelpunten komen van Marc Janko. De aanvaller van FC Basel maakte er ondertussen al 24 voor zijn land en wil nu ook op een groot toernooi schitteren. Met de aanvoer van de flanken en het middenveld zit het alvast goed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties