De Rode Duivels onder de loep: weelde op veel posities, maar ook twijfels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Rode Duivels onder de loep: weelde op veel posities, maar ook twijfels
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Elk land heeft zijn sterktes en zwaktes. Wij gingen op zoek naar de sterke punten van elk land, de uitblinkers per linie... Vandaag: de Rode Duivels

Een topdoelman: check

Akkoord: aan Manuel Neuer kan Thibaut Courtois misschien (nog) niet toppen. Maar onze nationale nummer 1 is zonder twijfel één van de beste sluitstukken ter wereld, daar zijn kenners én supporters het over eens. En met Simon Mignolet beschikken we uiteraard over nóg een meer dan betrouwbaar sluitstuk.

Twijfels in de defensie

Onze achterhoede kende de laatste tijd heel wat problemen. Onder meer Vincent Kompany (Manchester City) en Nicolas Lombaerts (Zenit) vielen geblesseerd uit, maar Jan Vertonghen, Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur) en Thomas Vermaelen (FC Barcelona) spelen allen bij grote clubs.

Het wordt misschien wat puzzelen, maar dat kan de bondscoach. Al zijn er natuurlijk ook twijfels, want met Laurent Ciman (Montreal) en Christian Kabasele (Genk) werden bijvoorbeeld vervangers met minder kwaliteit opgeroepen.

Voetballend vermogen tot en met en… ‘Il Ninja’

Op het middenveld beschikken we over meer dan genoeg voetballend vermogen om het iedere tegenstander moeilijk te maken. Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Dries Mertens kunnen voor de dribbels zorgen, terwijl Radja Nainggolan en Axel Witsel het vuile werk opknappen – al kunnen ze ook veel meer dan dat.

Lukaku eerste keuze als targetaanvaller

Christian Benteke zag het WK in Brazilië nog aan zijn neus voorbijgaan na een zware blessure. Nu de spits van Liverpool wél fit is, moet hij zich echter neerleggen bij een reserverol. Romelu Lukaku is voorlopig aanvaller nummer 1 voor Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties