Statistieken bewijzen het: Kompany is onmisbaar voor onze Duivels

Statistieken bewijzen het: Kompany is onmisbaar voor onze Duivels
Foto: © photonews

Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld waren de voorbije dagen niet te beroerd om het toe te geven: "We missen ervaren rotten als Nicolas Lombaerts en Vincent Kompany in de verdediging, ook voor de automatismen." Maar hoe belangrijk is/was Vince The Prince eigenlijk voor de Duivels?

We bekeken de cijfers van de laatste vier jaren, sinds het goed gaat met de Rode Duivels én ze twee keer op rij een groot toernooi wisten te halen. In die periode speelde Vincent Kompany 24 keer mee in een interland.

Tot 14 keer toe wisten de Duivels in die 24 interlands de nul te houden. In 58% van de duels moesten de Duivels dus geen doelpunt incasseren, waanzinnige cijfers.

4 op 19!

En inderdaad: zonder Kompany liggen die cijfers beduidend lager: amper 4 op 19 interlands wisten onze helden de nul te houden zonder hun kapitein.

Zelfs in pakweg Andorra (1-4) moesten ze een doelpunt incasseren, om maar te zeggen: Kompany is wel degelijk volgens de statistieken onmisbaar. Aan onze Duivels om tegen Ierland én Zweden het tegendeel te bewijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties