Opinie Rode Duivels, het is nu of nooit!

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Rode Duivels, het is nu of nooit!
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De druk op de Rode Duivels is groot. We zitten in de juiste tabelhelft op het EK en daardoor verwacht zowat gans de natie dat België minstens de halve finale zal halen. Overschatting of een terechte verwachting van onze gouden generatie?

Een eigenschap van Belgen is dat ze zich door de band genomen bescheiden en nuchter opstellen. Als we over de nationale ploeg spreken, dan heeft die Belgische bescheidenheid al enkele jaren plaatsgemaakt voor zelfverzekerdheid. In die mate zelfs dat het overgrote deel van de supporters niet tevreden zal zijn als Wilmots zijn troepen niet minstens tot in de halve finale brengt.

De verwachtingen aan het thuisfront zijn torenhoog. De bondscoach stelde donderdag alles in het werk om die verwachtingen te temperen. "Er zijn geen kleine landen meer", klonk het en "Ik speel liever tegen Engeland dan tegen Hongarije want dan hebben we niets te verliezen."

We moeten de bondscoach hierin bijtreden, er zijn inderdaad geen kleine landen en makkelijke wedstrijden meer op het EK. Vaak wordt een partij beslist op details. Maar zijn we hier geen getuige van de omgekeerde wereld? Moet de coach niet altijd zelfverzekerd klinken en uitstralen naar spelers en supporters dat die halve finale haalbaar is? Is hij dan echt niet blij met die gunstige road to the final?

Nooit huisde er zoveel talent in het hotel van de Rode Duivels als nu, we beschikken over een gouden generatie. Nooit zag de tornooitabel er zo rooskleuring uit als nu. Moet de Belgische voetbalsupporter dan nuchter en bescheiden blijven? Neen! Hij mag dromen, zelfverzekerd klinken en teleurgesteld zijn als het schip strandt voor de halve finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties