Bij Lokeren lieten ze het tussen de lijnen optekenen: daarom is de transfer van De Sutter zó belangrijk

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 1 reacties
Bij Lokeren lieten ze het tussen de lijnen optekenen: daarom is de transfer van De Sutter zó belangrijk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter is van Sporting Lokeren, dat wist u ondertussen al wel. Trainer Georges Leekens houdt de druk liefst zo ver mogelijk vandaan bij zijn aanvaller, maar tussen de lijnen liet 'Mac the Knife' ook optekenen waarom de komst van De Sutter zó belangrijk is voor Lokeren.

Tom De Sutter is van Sporting Lokeren, dat wist u ondertussen al wel. Trainer Georges Leekens houdt de druk liefst zo ver mogelijk vandaan bij zijn aanvaller, maar tussen de lijnen liet ‘Mac the Knife’ ook optekenen waarom de komst van De Sutter zó belangrijk is voor Lokeren.

“We maken nog werk van versterking, maar we hebben verschillende andere dossiers de voorbije dagen en weken bewust links laten liggen. We wilden eerst en vooral de komst van De Sutter afronden”, aldus Leekens bij de voorstelling van zijn nieuwe speler.

  • Reden 1: Nieuwkomers moeten complementair zijn met De Sutter

“Het is de bedoeling om een ploeg rond Tom te bouwen”, gaf technisch directeur Willy Reynders toe. “Het is de bedoeling om spelers te halen die Tom aanvullen en complementair met hem zijn.”

Zie daar dus reden 1 waarom de komst van De Sutter zo belangrijk is voor Lokeren. Ze willen op Daknam duidelijk een ploeg bouwen rond de 30-jarige ex-speler van Club Brugge en RSC Anderlecht. Leekens en Reynders beseffen dat De Sutter een team player is, iemand die de spelers rond zich beter kan maken.

En daarnaast maakte Lokeren met de komst van De Sutter ook zijn intenties duidelijk. De Tricolores hopen volgend jaar opnieuw mee te strijden voor een plek in play-off 1. “Met de komst van Tom en nog enkele versterkingen zou dat mogelijk moeten zijn”, aldus Leekens.

Voorzitter Roger Lambrecht knikte: “Met Tom in onze ploeg en Georges als trainer heb ik er vertrouwen in dat we voor play-off 1 kunnen gaan.” Zie daar dus belangrijke reden nummer twee: Lokeren wil na een teleurstellend seizoen héél graag in de top-6 eindigen.

  • Reden 3: Andere spelers over de streep trekken dankzij De Sutter

En dan is er natuurlijk nog de X-factor. Door de komst van De Sutter oogt Lokeren natuurlijk meteen weer een pak sterker. Als sommige spelers enkele weken geleden nog twijfelden om naar het Waasland te trekken, dan kan de aanwezigheid van De Sutter hen nu over de streep trekken.

“Als het op een binnenlandse transfer aankomt, dan kan dat inderdaad een rol spelen”, aldus Reynders. “Het geeft toch een blijk van ambitie dat wij Tom De Sutter hebben gehaald, hé. Het kan sommige spelers net dat extra duwtje in de rug geven om voor ons ambitieuze project te kiezen.” En zie daar dus belangrijke reden nummer drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties