"Weiler komt uit de Duitse tweede klasse. Van zo'n trainer moet je geen wonderen verwachten, hé"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 30 reacties
"Weiler komt uit de Duitse tweede klasse. Van zo'n trainer moet je geen wonderen verwachten, hé"
Foto: © SC

RSC Anderlecht speurde een hele tijd naar een nieuwe trainer, maar met René Weiler stelde paars-wit een tijdje terug (eindelijk) de opvolger van Besnik Hasi aan. De Zwitser laat een frisse wind door het Constant Vanden Stockstadion waaien, maar hoe denkt coryfee Gille Van Binst over de nieuwe T1?

“Op dit moment kan ik nog niet echt oordelen over het werk van Weiler. Ik hoorde tot dusver al positieve en negatieve geluiden over hem, maar ken hem van geen kanten. Hij laat blijkbaar een frisse wind door de club waaien, maar het is nog even afwachten om een écht oordeel te vellen over zijn werk”, zegt Van Binst aan Voetbalkrant.com.

“Wat ik wel kon vaststellen bij zijn aanstelling, is dat hij over weinig Europese ervaring beschikt. Hij was aan de slag in de Duitse tweede klasse, toch? Wel, dan moet je de eerste maanden ook geen wonderen verwachten van zo’n trainer. Het is ook maar een mens, hé.”

"In het begin is het altijd formidabel, dat is nu eenmaal zo"

Gille Van Binst

Weiler gaf wel meteen aan dat hij verzorgd en aanvallend voetbal op de mat wil leggen met zijn ploeg. “Ik heb gedurende mijn carrière heel veel trainers gehad die in het begin aanvallend wilden spelen. Tot als puntje bij paaltje kwam en we enkele matchen verloren. Dan was het gedaan met aanvallend voetbal.”

“In het begin is het altijd formidabel, dat is nu eenmaal zo. Maar we zullen zien als Weiler enkele belangrijke matchen achter de rug heeft. Of als zijn ploeg een paar keer na elkaar verliest. Dan zullen we zien of het een goede trainer is. Vergeet niet: Anderlecht is een moeilijk ploegske om trainer van te zijn, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties