Anderlecht deed gouden zaak: "Ze gaan hem voor een veelvoud verkopen"

Anderlecht deed gouden zaak: "Ze gaan hem voor een veelvoud verkopen"
Foto: © photonews

Anderlecht haalde met Dennis Appiah een nieuwe rechtsback: 24, getalenteerd en geprezen in Frankrijk. "Eén van de besten uit de Ligue 1. Daar gaat Anderlecht plezier aan beleven", klinkt het bij de Franse pers.

Met Appiah heeft Anderlecht eindelijk weer een volwaardige rechtsback. Andy Najar heeft immers te kennen gegeven dat hij enkel nog in noodsituaties wil depanneren op de rechtsachter. Maar wie is die 24-jarige Fransman? We vroegen het aan een Franse journalist.

Enkel aan zijn voorzet moet hij nog werken

"Anderlecht heeft een schitterende zaak gedaan met Appiah", zegt Sylvain Baudry, die SM Caen op de voet volgt voor Ouest-France. "Binnen een tweetal jaar gaan ze hem voor een veelvoud van de drie miljoen die ze nu betaalden kunnen verkopen. Hij was bij de beste rechtsachters van de Ligue 1."

Appiah kan dribbelen, is een sterke verdediger, maar heeft wel nog een werkpunt. "Hij moet zijn voorzet verbeteren", aldus Baudry. "Daar heeft hij nog werk aan. Als hij die kan optimaliseren, is hij een echte topper. Hij maakt amper fouten en is goed in het uitverdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties