Reactie Vanhaezebrouck niet tevreden met gelijkspel: "Zo maken we geen progressie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Charleroi
| 6 reacties
Vanhaezebrouck niet tevreden met gelijkspel: "Zo maken we geen progressie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck baalde na het 1-1 gelijkspel tussen Charleroi en AA Gent. Vooral het tegendoelpunt van David Pollet zat de Gentse oefenmeester hoog.

"Op die fase komt de bal initieel van aan de middenlijn, met enkel Pollet in de zestien. Daar mag je nooit een kans weggeven", aldus Vanhaezebrouck achteraf. "Het is ons nog al voorgevallen, als we daar niet uit leren hebben we een probleem."

Op zo'n fase mag je nooit een kans weggeven

-Vanhaezebrouck

De zuiverheid in de passing ontbrak bij momenten bij de Gentenaars. "Hoeveel keer we balverlies leden, was onbegrijpelijk voor dit niveau." AA Gent begint met een vijf op negen en speelde al twee keer gelijk. Een specialiteit van het huis.

"We spelen veel te vaak gelijk, we moeten meer wedstrijden kunnen winnen. Club Brugge verliest veel vaker dan wij, maar speelt amper gelijk. Ik heb veel liever wat meer nederlagen, als we er dan ook wat meer winnen."

Het gelijkspel viel zwaar. "Moest het nu een saaie partij zijn, dan kan je dat plaatsen. Maar als speelt met zoveel energie, is het heel jammer. Zulke wedstrijden moet je gewoon winnen. Op deze manier maak je geen progressie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties