Vader/manager van Bailey zet Genk onder druk met dreigende Facebook-post

Vader/manager van Bailey zet Genk onder druk met dreigende Facebook-post
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het is duidelijk hoe de entourage van Leon Bailey tegenover de interesse van Ajax staat. Vader en tevens manager, Craig Butler, wil hem zo snel mogelijk verschepen. En daar heeft hij ook alle middelen voor over.

Genk wuifde een bod van zomaar elf miljoen euro weg voor Bailey. Ajax wou ver gaan om het goudhaantje binnen te halen, maar Patrick Janssens maakt intussen al duidelijk dat Bailey niet voor minder dan 20 miljoen euro vertrekt. En Janssens wil ook de FIFA inschakelen als Butler blijft onderhandelen met de Amsterdammers.

Maar Butler geeft zich blijkbaar niet zo snel gewonnen. Op zijn Facebook-account postte hij deze nacht een bericht dat ze bij Genk zeker niet graag zullen lezen en waar ze waarschijnlijk ook boos over zullen worden. Butler dreigde immers met de 'wet van '78'. Die wet stipuleert dat een speler het recht heeft om eenzijdig zijn contract te verbreken. Steven Defour is in ons land het bekendste voorbeeld toen hij van Genk naar Standard verhuisde.

Maar nu heeft ook Butler die wet aangehaald. Tegenwoordig wordt er nog weinig gedreigd om zo te vertrekken bij een club en het kan je carrière ook bijzonder schaden. Benieuwd hoe ver Butler dit wil drijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties