Top&Flop Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag: Gent, Charleroi, spandoeken, ...

Dit zijn onze toppers en floppers van de voorbije speeldag: Gent, Charleroi, spandoeken, ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

C'est Buffalo

"We zagen de fans van Anderlecht genieten ... Alleen niet van hun ploeg." Hein Vanhaezebrouck verwoordde wat iedereen zag: AA Gent was baas boven baas op bezoek bij Anderlecht.

Het enige dat het zichzelf kan verwijten is dat het maar twee keer scoorde. Pareltjes, dat wel. Maar vijf doelpunten hadden ook gekund en dan waren de Buffalo's de winnaar van het weekend.

Charleroi

Nu is de winnaar van het weekend ... Charleroi. Je mag van de Zebra's zeggen wat je wil, maar ze staan toch maar knap op kop in de Jupiler Pro League. Met 11 op 15 houden ze alle toppers voorlopig achter zich.

Vrijdag speelden ze niet eens een topmatch tegen Eupen, maar ze vonden opnieuw makkelijk de weg naar doel en wonnen met 3-2. Op kop van het klassement stonden de Henegouwers niet meer sind ... 1966. Uniek dus.

Spandoeken

Emomomentje gisteren in de Luminus Arena. Een spandoek van de bezoekende fans met daarop de beeltenis van Junior Malanda werd bovengehaald, er was een eerbetoon in minuut 28 voor de onfortuinlijke middenvelder.

Malanda zou 22 geworden zijn, het doet eraan denken dat hij ook zomaar in de selectie van de Rode Duivels had kunnen zitten zoals zijn confrater bij Essevee Thorgan Hazard.

FLOP

Joeri & co

Je zal maar scheidsrechter zijn in de Jupiler Pro League. Het was dit weekend weer meermaals koekenbak. Rode kaarten die er geen waren of geen kaarten waar er rode hadden moeten volgen (De Bock, Marcq twee keer geel, Colley) en nog meer onlogische beslissingen op diverse voetbalvelden. Er werden ook goals (Kagé) afgekeurd en niemand weet ondertussen waarom ...

Het begint de fans steeds meer te storen en we kunnen ze begrijpen. Verliezen van een betere tegenstander? Daar kunnen ze vaak nog mee om. Maar als hun ploeg onrecht wordt aangedaan ... Enig 'voordeel' in de hele hetze: elke club wordt wel eens bevoordeeld of benadeeld.

Opendeurdag Waasland-Beveren en Westerlo

Je zal maar verdediger zijn in de kelder van de Jupiler Pro League. De manier waarop Waasland-Beveren, Moeskroen en Westerlo doelpunten slikten het afgelopen weekend? Zo pak je geen punten.

Het zal moeilijk worden voor deze ploegen om snel naar boven te gaan kijken. En dus wordt het tijd voor de clubs om zich te herpakken. Of fiks te investeren in extra kwaliteit, ook achterin het veld.

Spandoeken

Je zal maar fan zijn van Standard. Je ploeg pakt er al niets van en dan krijg je op bezoek in Jan Breydel nog eens een wansmakelijk spandoek tegen je neus gedrukt.

Club Brugge zelf maakte snel excuses voor het gebaar van hun fans, maar proper was het allerminst. Al weten ze in Luik natuurlijk ook wel een en ander van wansmaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties