Charly Musonda Jr. legt uit waarom hij momenteel op de bank zit bij Real Betis

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Tubeke
| 13 reacties
Charly Musonda Jr. legt uit waarom hij momenteel op de bank zit bij Real Betis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charly Musonda gooide vorig seizoen hoge ogen bij Real Betis. Chelsea verhuurde het goudklompje aan de Spaanse eersteklasser, en Musonda knokte zich vrijwel onmiddellijk in de ploeg. Verrassend genoeg begon onze landgenoot dit seizoen als bankzitter aan het seizoen...

Dat behoefde dan ook een woordje uitleg. Maar zelf maakt Musonda zich momenteel nog geen zorgen. “Ik zag het niet aankomen."

"De coach is een beetje aan het experimenteren"

Charly Musonda Jr.​

"Maar ik moet de situatie misschien een beetje verduidelijken. We hebben een nieuwe coach (Gustavo Poyet, nvdr.), en die is momenteel een beetje aan het experimenteren. Bovendien zijn er ook nog eens zestien spelers vertrokken bij onze club", aldus Musonda in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Maar het seizoen is nog lang en ik maak me niet druk. De club heeft vertrouwen in mij. Ik was tot nu toe in beide competitiewedstrijden de eerste wissel van de trainer. Ik voel me geen bankzitter, ik voel me nog steeds een basisspeler.”

"Het zou me niet verbazen dat ik over twee à drie maanden alles speel" - Charly Musonda Jr.

In het voetbalwereldje kan het snel verkeren, dat weet Musonda als geen ander... “Vorig jaar speelde ik aan het begin van het seizoen nog bij de U21 van Chelsea. Op het einde van datzelfde seizoen kwam ik in aanmerking om met de Rode Duivels mee te gaan naar het EK."

"Het kan dus snel gaan. Het zou me dan ook niet verbazen dat ik over twee à drie maanden iedere wedstrijd speel bij Real Betis", besluit Musonda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties