Lukaku: "Ja, het steekt dat ik bij Everton geen Europees voetbal speel"

Koen Frans
Koen Frans
| 128 reacties
Lukaku: "Ja, het steekt dat ik bij Everton geen Europees voetbal speel"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku liet al meermaals verstaan dat het tijd is om een stapje hogerop te zetten, maar zijn club Everton wou hem niet laten gaan. Lukaku reageert voor het eerst op de mislukte transferzomer.

"Het was redelijk snel duidelijk dat Everton me niet wilde laten gaan. Het belangrijkste voor mij was dat ik rustig bleef en dat heb ik ook gedaan. Ik wilde niet in conflict gaan. Ik heb tegen mezelf gezegd: ik doe mijn best en wie weet wat er gebeurt in de toekomst", vertelt de oudste Lukaku.

Ik ben niet iemand die de trainingen gaat brossen, boetes gaat pakken en een negatieve reputatie kweken

Nieuw contract

Everton stelde een flink verbeterd contract voor, maar Lukaku weet nog niet of hij dat gaat tekenen. "Dat moet je eigenlijk aan Mino (Raiola, zijn manager) vragen. Voor mij gaat voetbal niet om het geld. Ik wil prijzen pakken", zegt Lukaku vastberaden.

Romelu Lukaku is ook geen lastige jongen. "Als ik in een situatie kom waarin ik kan vertrekken maar mijn ploeg me niet laat gaan, dan ben ik niet iemand die de trainingen gaat brossen, boetes gaat pakken en een negatieve reputatie kweken. Hopelijk behandelt Everton me met hetzelfde respect en kan ik vertrekken door de grote poort."

Geen Europees

Everton speelt voor het tweede jaar op een rij geen Europees voetbal. "Ja, dat steekt wel een beetje. Maar ik ben ook iemand die gelooft dat alles met een reden gebeurt. Anders was ik in de plaats van naar Everton wel naar Juventus gegaan", besloot Lukaku.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties