Luis Enrique neemt de schuld op zich: "Ik ben verantwoordelijk!"

Luis Enrique neemt de schuld op zich: "Ik ben verantwoordelijk!"
Foto: © photonews

Barcelona ging gisteren ten onder tegen - godbetert - Deportivo Alaves. Luis Enrique liet een hoop sterren op de bank en moest daar achteraf toch wel wat uitleg over geven.

Andres Iniesta, Lionel Messi en Luis Suarez zaten allemaal op de bank. En dat scheelt toch meer dan een slok op een borrel. "Bijna alle wijzigingen die ik doorvoerde hadden te maken met bijzondere omstandigheden. Laat het echter duidelijk zijn dat ik hier verantwoordelijk voor ben, daarom heb ik het ook niet over individuele prestaties", aldus de eerlijke trainer.

Enrique werd immers verrast. "'We hadden niet verwacht dat ze in een 5-4-1-formatie aan zouden treden, daardoor stonden we verkeerd aan het begin. Verdedigend vond ik ons niet heel sterk. Die twee elementen waren een slechte cocktail voor ons. In de tweede helft herstelden we ons. Helaas verzuimden we na de gelijkmaker door te drukken, waarna de 1-2 ons heel veel pijn deed."

Ik weet zeker dat we tot het eind zullen meestrijden voor de prijzen

Luis Enrique

"Dit is natuurlijk een slecht resultaat, maar ik weet zeker dat we tot en met het einde van het seizoen mee zullen doen om alle prijzen", besloot Enrique.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties