United staat perplex over fysieke tests Ibrahimovic en wil hem prompt langer houden

United staat perplex over fysieke tests Ibrahimovic en wil hem prompt langer houden
Foto: © photonews

Zlatan Ibrahimovic is overal - nou ja, misschien niet bij Barcelona - als een icoon vertrokken. En dat is hij in korte tijd ook aan het worden bij Manchester United. Volgens de Britse media ligt er na enkele matchen al een contractverlenging voor hem gereed.

De 35-jarige aanvaller heeft een contract voor één seizoen met optie op een tweede, maar Manchester United wil dat nu al openbreken en hem een derde seizoen aanbieden. De fysiek van de Zweed zou zo impressionant zijn dat ze zeker zijn dat hij tot zijn 38ste op het hoogste niveau kan voetballen.

Tijdens de fysieke tests kwam naar boven dat hij maar liefst vijftien tot 20 procent beter scoort dan zijn meer dan tien jaar jongere ploegmaats. En hij heeft tijdens zijn loopbaan amper blessures gekend. Naar verluidt wil United begin volgend jaar met de onderhandelingen beginnen.

Ibrahimovic is één van de fitste van allemaal.

José Mourinho zal zich alvast in de handen wrijven. Hij drong sterk aan op de komst van Ibrahimovic, terwijl er bij het bestuur twijfels waren over zijn leeftijd. Nu blijkt echter dat hij in de kleedkamer een grote rol speelt voor de jongere spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties