Kapitein Anderlecht-tegenstander niet aan aftrap wegens medeplichtigheid aan moord

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Kapitein Anderlecht-tegenstander niet aan aftrap wegens medeplichtigheid aan moord
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op papier is Qabala geen gevaarlijke tegenstander. Alhoewel: de kapitein van de Azeri is er vanavond in Anderlecht niet bij omdat hij in de gevangenis zit voor medeplichtigheid aan moord.

Toch opvallend: de kapitein van FK Qabala én Azerbeidzjaans international Javid Huseynov zit sinds vorig jaar in de cel. Hij kreeg vier jaar voor medeplichtigheid aan moord op een journalist.

Het verhaal gaat als volgt: Huseynov maakte vorig seizoen in de EL-voorronde een belangrijk doelpunt op bezoek bij het Cypriotische Apollon Limassol. Hij vierde dat nadien door met een Turkse vlag in het stadion rond te lopen. Cyprus wordt nog altijd deels bezet door Turkije en Huseynov besefte maar al te goed dat hij het thuispubliek daar zwaar mee provoceerde.

Huseynov in 2014 in actie in een kwalificatiewedstrijd van Azerbeidzjan tegen Noord-Ierland.

Binnenkort al weer vrij

Daarop schreef journalist Rasim Aliyev op Facebook: "Ik wil niet dat zo’n slecht opgevoede idioot mijn land vertegenwoordigt." Twee dagen later werd de journalist aangevallen door vijf mannen, hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij stamelde op zijn ziekenbed nog dat Huseynov wel degelijk de opdrachtgever was van die aanval.

De Qabala-kapitein werd opgepakt en veroordeeld tot vier jaar cel voor medeplichtigheid aan moord. De nabestaanden vinden dat te weinig, want de voetballer zou over enkele maanden al kunnen vrijkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties