Premier League: Crystal Palace goed bij schot, eerste zege voor Saints

Caroline Tonnelier

In de Premier League stuntte Watford eerder al tegen Manchester United, maar er stonden nog een aantal interessante duels op het programma. Crystal Palace maakte indruk tegen Stoke City.

Crystal Palace - Stoke City 4-1

Bij de thuisploeg speelde Christian Benteke de volle negentig minuten, maar een doelpunt zat er niet in voor de Rode Duivel. Geen nood: zijn ploegmaats waren bjizonder goed bij schot.

Na elf minuten leek de wedstrijd al gespeeld: Tomkins en Dann hadden op dat moment al voor een 2-0 voorsprong gezorgd. In de tweede helft maakten McArthur en Townsend het helemaal af: een kwartier voor het einde stond het 4-0. Stoke bakte er weinig van in Londen, maar Arnautovic zorgde diep in blessuretijd wel nog voor de eerredder.

Southampton - Swansea 1-0

Southampton heeft eindelijk zijn eerste zege te pakken in het post-Koeman tijdperk. Austin werd de matchwinnaar voor The Saints, die dankzij deze driepunter wegkomen van de degradatieplaatsen.