Oude gloriën Sepp De Roover: "Het Nederlandse voetbal paste goed bij mij"
Jaap Vreeke
| 0 reacties

Mooiste momenten van Rode Duivel Sepp De Roover, "Auto's waren van kleins af aan al mijn passie"

Sepp De Roover: "Het Nederlandse voetbal paste goed bij mij"

Sepp De Roover verruilde op jonge leeftijd Verbroedering Geel voor een profcontract bij PSV Eindhoven. De middenvelder annex verdediger speelde zo goed als heel zijn carrière op de Nederlandse velden. "Het Nederlandse voetbal paste gewoon goed bij mij, ook dankzij mijn opleiding bij Willem II."

Aan het einde van zijn spelersloopbaan verruilde De Roover de voetbalwereld om aan de slag te gaan bij autoverkoper Jaguar-Landrover Peeters in Herentals. "Auto's waren van kleins af aan al mijn passie, en aan het einde van mijn carrière was ik aan iets anders toe."

Dat profcontract was een droom die uitkwam voor mij

Zijn opleiding kreeg de in Geel geboren middenvelder bij Willem II. “Dat ik zo lang in de Eredivisie ben gebleven is deels door mijn opleiding. Ik voelde me goed bij het Nederlandse voetbal”, vertelt De Roover. “Het was dan ook een droom die uitkwam toen ik bij PSV een profcontract voor 4 jaar mocht tekenen.”

Toch beleefde de middenvelder zijn mooiste tijd bij FC Groningen, daar zat hij in de periode 2007/08 tot 2009/10. “Ik werd in die periode ook geselecteerd voor de nationale ploeg, waarmee ik naar de Olympische Spelen mocht.”

In het seizoen 2009/2010 scoorde De Roover het eerste doelpunt van het seizoen in de Eredivisie. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Vitesse. "Dat is waarschijnlijk één van de mooiste momenten voor mij in het profvoetbal." Tegen Willem II scoorde hij daarna nog de 1-2 die Groningen voor het eerst in 15 jaar een overwinning bezorgde bij de Tilburgers.

Blessureleed

Van 2010 tot 2012 speelde hij bij Sporting Lokeren “Die periode was geen succes, dat kwam zowel door mijn knieblessure maar ook doordat de club en de trainer niet goed samen gingen.” Uiteindelijk stopte De Roover op 30-jarige leeftijd als profvoetballer bij NAC Breda in 2015. “Ik had nog wel 2 jaar door kunnen gaan op het hoogste niveau, maar mijn knie was zo gehavend dat ik niet meer de oude zou worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties