Reactie Rode kaart Gershon zorgt voor wrange nasmaak: "Beschamend, Boucaut kon de druk niet aan"

Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard vanuit Gent
| 54 reacties
Rode kaart Gershon zorgt voor wrange nasmaak: "Beschamend, Boucaut kon de druk niet aan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexandre Boucaut was voor heel AA Gent de gebeten hond na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Club Brugge. Niet alleen de niet gefloten strafschopfout op Neto zorgde voor wrevel, maar ook de rode kaart voor Gershon.

Achteraf bekeek Gershon de beelden van zijn overtreding nogmaals op zijn telefoon. Rinne, die mee over zijn schouder keek, liet enkele Engelse scheldwoorden ontsnappen. "Het is beschamend", aldus de Zweedse doelman wanneer hij voor de microfoon kwam.

Hopelijk krijg ik hier geen schorsing voor

"Je kan het duidelijk zien, het is een schande dat hij daarvoor de rode kaart kreeg. Op het eerste zicht dacht ik zelfs dat hij hem niet raakte", ging de doelman verder. "Volgens mij kon de scheidsrechter de druk van het publiek niet aan."

Ook Gershon baalde als een stekker, zeker na het bekijken van de beelden. "Ik hoop dat ze het nog eens bekijken en mij geen schorsing opleggen", aldus de Israëliër. "De ref zei dat het voor de intentie was, dat hij rood gaf."

Ik ga nooit een tackle in om iemand te kwetsen, ik ben zelf té lang geblesseerd geweest en heb té veel respect voor mijn collega's

"Ik denk dat je het aan veel tegenstanders mag vragen, ik ga nooit in een tackle om iemand te blesseren, nooit. Ik wou enkel de bal blokkeren. Ik ben zelf té lang geblesseerd geweest en heb té veel respect voor mijn collega's, dat ik zoiets nooit zou doen", sloot hij af.

Geen echte reactie bij Club

Bij blauwzwart hielden ze het blauw-blauw: "We stonden te ver om het te zien", klonk het ingestudeerd bij Van Rhijn en Denswil. "Het is de scheidsrechter die de beslissing moet nemen", luidde de dooddoener van Butelle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties