Vier gelijke spelen op een rij, 'BBC' hapert, gecontesteerde kapitein: wat is er mis met Real Madrid?

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Vier gelijke spelen op een rij, 'BBC' hapert, gecontesteerde kapitein: wat is er mis met Real Madrid?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid speelde dit weekend in het eigen Estadio Bernabéu 1-1 gelijk tegen het bescheiden Eibar. Na eerdere draws tegen Villarreal, Las Palmas en Borussia Dortmund was da al het vierde gelijkspel op een rij voor de Koninklijke.

Real Madrid zegevierde de voorbije drie jaar twee keer in de finale van de Champions League. Maar de laatste keer dat Real Spaans landskampioen werd, dateert wel al van vier jaar geleden. De zoektocht van Real-trainer Zidane naar een langverwachte 33ste landstitel kreeg de voorbije weken een (kleine) knauw na gelijke spelen tegen ‘kleintjes’ als Villarreal, Las Palmas en zondag nog tegen Eibar.

Na zo'n reeks rommelt er wat bij een topclub. Voorzitter Florentino Pérez liet zich onlangs ontvallen dat Sergio Ramos geen waardige Real-kapitein is. De Spaanse aanvoerder is aan een minder seizoen bezig. Real slikte al vier keer meer dan één tegendoelpunt in een wedstrijd en de Real-doelmannen Casilla en Navas hielden amper één keer in de laatste acht duels hun netten schoon.

Ook Cristiano Ronaldo blijft onder zijn niveau. De Portugees maakte nog maar 3 goals in 6 wedstrijden.

BBC laat het afweten

Ook aanvallend loopt het wat spaak. Benzema, Cristiano Ronaldo en Bale zitten op dit moment samen aan 6 competitiedoelpunten. CR7 werd twee weken geleden tegen Las Palmas voor het eerst sinds lang vroegtijdig naar de kant gehaald en de Portugees was daar uiteraard niet over te spreken. Ter vergelijking: Messi, Suárez en Neymar staan – ondanks Messi’s afwezigheid – al op 11 competitietreffers.

Desalniettemin staat Real nog altijd aan de leiding. Barcelona verloor eerder al verrassend van Alavés, dit weekend gingen de troepen van Luis Enrique met 4-3 onderuit bij Celta Vigo. Atlético schuift na een 0-2 zege bij Valencia op kousenvoeten mee naar de top van de rangschikking. Kunnen Carrasco & co profiteren van de vele misstappen van de twee andere traditionele topclubs?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties