Teodorczyk: vergelijkbaar met die andere coole killer

Teodorczyk: vergelijkbaar met die andere coole killer
Foto: © photonews

Lukasz Teodorczyk, drie miljoen euro lijkt een soldenprijsje te zijn voor de Pool als Anderlecht de in gedachten hebbende deal met Kiev kan doordrukken. De stugge spits is een doelpuntenmaker, een type Jestrovic.

Als je hem met iemand moet vergelijken is het toch met de Serviër, die in zijn carrière bij Anderlecht 65 goals maakte in 105 wedstrijden. Jestrovic scoorde met de regelmaat van de klok, maar was ook niet die verfijnde spits waarvan Anderlecht er wel een paar in zijn rangen heeft gehad. Teodorczyk is iets gelijkaardigs.

Al laat hij zijn ploeg wel beter voetballen dan Stefano Okaka vorig seizoen deed. Teodorczyk is de pure spits, die nooit op het middenveld te vinden is, maar altijd centraal aan of in de box staat. Dat maakt het wel makkelijker voetballen voor de middenvelders, maar de echt voetballende spits is hij niet. Hij heeft niet altijd het juiste overzicht, is niet altijd overtuigend in de duels en kaatste niet altijd even goed, maar daar staat tegenover dat hij op elk moment kan toeslaan.

Een coole killer.

Zoals in Standard, waar hij volgens ons 80 minuten onzichtbaar was, maar die ene keer toch kon toeslaan. René Weiler heeft een enorm vertrouwen in hem, hoorden we al in Neerpede. Een scorende spits is namelijk niet makkelijk te vinden. En Teodorczyk doet het op alle mogelijke manieren: met de kop, met links of rechts en uit de actie.

Je moet hem niet vragen op te rukken vanuit het middenveld met de bal aan de voet, zoals Matias Suarez deed. Of om op de counter te gaan spelen, zoals Anderlecht deed in de beruchte Champions League-campagne met Koller en Radzinski. Maar in de box is hij gewoon een coole killer. Het handelsmerk van de echte spits: eens de bal in de buurt enkel nog de goal zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties